SB-2808-RPC

Acest articol a fost publicat de Dorina Tătăran pe 28.08.2013 în rubrica Mondolit și are asociate următoarele etichete: , .

Concertele de vară din Grădina Verona continuă. De această data, minunata grădină bucureșteană va fi străbătută de acordurile inegalabile ale viorii lui Alexander Bălănescu, cu siguranță unul dintre cei mai vizionari și mai incitanți violoniști ai vremurilor noastre”, aflăm de pe metropotam.ro. Respectivul concert va avea loc în 29 august, de la ora 19. Reamintim că Alexander Bălănescu a colaborat cu Marius Manole la un spectacol de Gogol, cu Ada Milea la albumul The Island și a avut concerte internaționale, inclusiv pe Wembley Arena. Așadar, această reprezentație din Grădina Verona ar putea fi trecută pe lista celor care nu trebuie ratate.

**

De pe semnebune.ro reținem astăzi recenzia volumului Despre eroi și morminte, al scriitorului argentinian Ernesto Sabato. „Ernesto Sabato nu este un scriitor comod. Ernesto Sabato forează în ascunzişurile putrede ale minţii, scoţând la iveală conflicte fumegânde şi greu de pătruns. Înainte însă de a scoate fum, ele au ars în focul existenţial, prefăcându-i pe autorii tragediilor în cenuşă risipită la căpătâiul morţilor. (…) Pe fundalul unei tulburi poveşti de iubire, ni se dezvăluie o lume cosmopolită şi halucinantă – o Argentină tristă aflată sub dominaţia lui Juan Perón, unde nimic nu mai e “adevărat”. Buenos Aires-ul este un “oraş blestemat”, un Babylon unde magia se împleteşte cu imoralitatea, într-o atmosferă de apocalipsă târzie”, scrie Teodora Gheorghe pe semnebune.ro, unde găsiți recenzia detaliat.

**

Pe dilemaveche.ro, Aron Biro face cronica unui album de muzică punk, album intitulat Gargantua, al australianului Ash Grunwald. „Gargantua e tentativa de album punk a unui cîntăreţ-chitarist de blues, ambele genuri de împrumut pe continentul australian de unde vine tînărul Ash Grunwald – altfel mare amator de plaje, surfing şi cultura stoner-folk aferentă, o configuraţie pentru care ai spune că s-a inventat mai degrabă genul surf rock. Evident, rezultatul e un album mutant, care se apropie cel mai mult de rockul american sudist, poate involuntar, poate rezultat natural al impregnării punk-ului cu sămînţă de blues şi cu tonusul însorit al protagonistului”, citim în cronica de pe dilemaveche.ro.

**

Festivalul Internațional „George Enescu” oferă publicului bucuria de a-l asculta într-un concert extraordinar pe Boris Berezovsky, „cu siguranţă adevăratul succesor al marilor pianişti ruşi”, după cum îl caracterizează prestigioasa revistă „Gramophone””, citim pe ziarulmetropolis.ro. Cunoscutul pianist va concerta pe scena Sălii Palatului din Bucureşti în 26 septembrie, de la ora 19.30, împreună cu Russian National Orchestra, sub bagheta cunoscutului dirijor român Horia Andreescu. „Boris Berezovsky colaborează cu unele dintre cele mai importante orchestre din lume și este invitat să suțină recitaluri în cadrul celor mai cunoscute evenimente de gen”, mai citim pe ziarulmetropolis.ro.

**

„La cererea publicului, turneul Alegría al Cirque du Soleil va fi suplimentat cu încă o reprezentație. Noul show va avea loc sâmbătă, pe 7 septembrie, începând de la ora 16.00. La spectacolele aflate deja în vânzare (5, 6, 7 și 8 septembrie) mai sunt disponibile puține locuri. După 20 de ani de turnee în peste 40 de țări, timp în care au fost aplaudată de peste 14 milioane de spectatori, Alegría trage cortina în decembrie 2013. Românii au  acum ultima șansă de a vedea acest spectacol superb, care a vrăjit inimile fanilior din întreaga lume cu momentele sale acrobatice eterice, costumele elegante și muzica fascinantă”, citim pe larevista.ro.

 

banner-revista-presei-SPT

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă, dar (încă) se ferește să publice. Iubește cafeaua și florile.