Redacția

Andreea Banciu, Redactor șef

Vice-președinte și Director de Programe al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (2007), Andreea este traducător de text literar (Master pentru TTLC, 2010) și editor experimentat. Inițiatoarea proiectului cultural „Scrie-ți povestea” (happening #FILIT Iași).

Îi plac înotul și chitara clasică. Scrie, vorbește și râde mult.

.

Andreea Tănase, Redactor șef adjunct

Vice-președinte și Director de Programe socio-culturale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an.

Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două Sphynx.

.

Ion-Valentin Ceaușescu, Redactor-editor

Valentin este absolvent al Facultății de Litere (secția L.U.C.) și al masterului T.L.-L.C. (2014), ambele la Universitatea București. Prezent cu o povestire în volumul colectiv „Ficțiuni reale” (Ed. Humanitas). A debutat în 2015 cu un volum de versuri „La o țigară cu umbrele” (Ed. Karth).

Valentin este pasionat de rock, fotografie și poezie.

.

Andra Pavel, Editor

A urmat studii de sociologie politică și antropologie la Facultatea de Științe Politice, SNSPA București, iar acum lucrează în cercetare de piață.
Când fuge din cotidian, o găsiți în echipa de organizare a unor evenimente culturale sau împreuna cu voluntari din ONG-urile în care a crescut.

.

Dorina Tătăran, aka Vera Martinez, Editor

Dorina este traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”.

Scrie proză scurtă dar (deocamdată) se ferește să publice. Iubește cafeaua și florile.

.

Ruxandra A., Editor

Rux a absolvit Facultatea de Litere din București. E pozar amator și scrie fie poezie, fie proză. N-a publicat nimic deocamdată. Muzica rock e a doua lume în care se refugiază. Prima o reprezintă cărțile.

Printre alte plăcute pierderi ale vremii este vizonarea Mixed Martial Arts.

.

Anamaria Stănescu, Editor

Anamaria urmează un doctorat în Etnologie. Absolventă a Facultăţii de Litere, cu dublă specializare: limba şi literatura română – etnologie şi folclor, promoţia 2008 şi a Masterului de Antropologie Culturală, Etnologie şi Folclor.

Este pasionată de fotografie, prog rock şi realizează accesorii handmade.

.

Elena Donea, Editor

Elena a terminat masteratul de Studii literare din București. Îi plac poezia, teoria literaturii, literatura comparată, pisicologia și flanările lungi prin București.

Are un proiect editorial extrem de ambițios, de durată, dar pe care îl va face public dacă nu se scufundă planeta în ignoranță.

.

Corina Giurgia, Invitat special. Ambasador SB la Iași

Corina este licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural.
Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați.

Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele.

.

Cosmin Leucuța, Invitat special. Ambasador SB la Timișoara

Cosmin este arădean și absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest, Timișoara. Romanul său de debut, „Laptele negru al mamei” (2013, Adenium) este primul din trilogia „Trei Culori: Negru”. Publică proze scurte „Numele altora” (2017, CDPL), romanul „Hoodoo” (2018, Polirom) și promite să continue.

Iubește șprotul și e crescător de pisicocuțe.

.

Alexandra Mihalcea, Invitat special. Ambasador SB la Sibiu

Lex a debutat în anul 2006, cu volumul de poezie „Eva, Anno Domini 2005” (Curtea Veche) şi este prezentă în antologiile „Ultima generaţie. Primul val” (Editura Muzeul Literaturii Române, 2005) și „6 de inimă neagră” (Singur, 2015).

Scrie despre teatru cu plăcere chirurgicală, iubește chitara și pictează.

.

Iulia Militaru, Contributor

Iulia este autoarea volumelor: „Marea pipeadă” (2010, premiile „Galei Tinerilor Scriitori”: „Tânărul poet al anului 2010” şi „Tânărul scriitor al anului 2010”), „Metaforic şi metonimic: o tipologie a poeziei” (2011) și „dramadoll” (2012, împreună cu Anca Bucur, poezie, şi Cristina Budar, grafică).

Noua jucărie este asocierea la proiectul editorial frACTalia (casă de editură cu 3 imprinturi).

.

Marius Surleac, Contributor

Marius este absolvent al Facultății de Fizică. A debutat cu volumul de poezie Zeppelin Jack (Herg Benet, 2011). Publică poezie în reviste din țară si străinătate, se ocupă de traduceri de poezie din engleză în română.

Este pasionat de fotografie, jazz și ciclism.

.

Eli Teoharie, Contributor

Masterandă în psihanaliză, Eli este activistă culturală și susținătoare a proiectelor independente.

Scrie despre ce-i place (muzică, teartu, cărți) și doar când are chef.

.

Adelina Sorescu, Contributor

Adelina este profesor de franceză/engleză, posesoare a unei prezențe de spirit considerată drept „originală”. Crede că aventura cunoașterii este un zâmbet larg și frumos ascuns în paginile cărților. Dorința de a-l descoperi mereu sub o altă „pălărie” o îndeamnă să citească, să scrie recenzii, să observe, să-și imagineze.

.

Traian Stanciu, Contributor

Traiu a fost partener la un butic de creație vreo 10 ani, este vice-președinte al asociației care produce Revista de Povestiri, este foarte interesat de drepturile omului, joacă de 9 ani același joc, încearcă să termine de scris o carte și este rr-it.

Îi place imaginea în mișcare și scrie despre film.

.

Andreea Semmai, Contributor

Semnează ca Semmai Qzx. Cititoare ferventă. Privește peste mări și peste câteva țări lumea cu proza și poezia. Selseus. Lumea nouă este volum său de debut (proză), publicat în 2018 la Ed. Fractalia.

.

Dana Verescu, Contributor

Absolventă Facultatea de Psihologie, Dana este redactor șef la Grădina mea de vis și editor la Femeia de azi și Ioana. A tradus mai multe cărți de psihologie din germană și engleză și este instructor de taichi. A debutat cu o povestire scurtă în volumul colectiv Ficțiuni reale.

Îi place să călătorească, să citească și să viseze.

.

Antonia Ispas, Contributor

Iubitoare de cultură nord-europeană, pasionată de literatură și cinema, masterandă la SCILL- Germanistik, lector în tabere educaționale, Antonia este o visătoare care călătorește prin Europa cu aparatul foto de gât: „ce-i pe film, e un film”.

.

Ciprian Burcovschi, Adverbialist

Ciprian este fondatorul AdLittera (Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera) și făurar de platforme culturale experimentale. Joacă de ani buni rolurile de antreprenor, edutainer, designer și alchimist social.

Îi plac oamenii care doresc să lase ceva bun în urma lor.

.

ΣεΜñ∃ βυΝΞ

 

Ne-am bucurat să-i avem alături și le mulțumim pentru contribuție:

Andrei Zbîrnea, Bogdan Liviu Constantinescu, Cristina Poșircaru, Gabriela Lazăra, Sabina Yamamoto, Marius Gabor, Marius Lăzărescu, Daniel Tudor, Ioana Miron, Tudor Călin Zarojanu, Florin Marcoci, Andreea Rău, Cristina Tătăreanu, Selena, Luke, Diana B., Ana Mănescu, Carla-Francesca Schoppel, Dana Nedelcu, Ana Dumitrache, Ciprian Măceșaru, Cristina Nemerovschi, Iulia Gajea, Teodora Gheorghe, Oana Purice, Anca Ligia Petre, Loredana Malic, Cristian Fulaș, Răzvan Țupa, Vlad A. Gheorghiu, Chris Tănăsescu, Felix Nicolau, Marin Toma, Bianca Dobrescu, Izabela Flocea, Cristina Cîrnicianu, Cristian Butnaru.

.