Redacția

Andreea Banciu

Director de dezvoltare a programului cultural «Semne bune», Vice-președinte la Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera, absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (2007), Andreea este traducător de text literar (Master pentru TTLC, 2010) și editor experimentat. Inițiatoarea proiectului cultural „Scrie-ți povestea” (happening pentru scriitori consacrați, debutanți și aspiranți).

Îi plac înotul și chitara clasică. Scrie, vorbește și râde mult.

.

Dana Verescu, Redactor șef

Absolventă Facultatea de Psihologie, Dana a fost redactor șef la Grădina mea de vis și editor la Femeia de azi și Ioana. Inițiatoare de proiecte editoriale, a tradus mai multe cărți de psihologie din germană și engleză. Este instructor de taichi. A debutat cu o povestire scurtă în volumul colectiv Ficțiuni reale.

Îi place să călătorească, să citească și să viseze.

.

Andreea Tănase, Redactor șef adjunct

Vice-președinte și Director de Programe sociale la Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an.

A călătorit excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și este mamă de băieți.

.

Ion-Valentin Ceaușescu, Redactor

Valentin este absolvent al Facultății de Litere (secția L.U.C.) și al masterului T.L.-L.C. (2014), ambele la Universitatea București. Prezent cu o povestire în volumul colectiv „Ficțiuni reale” (Ed. Humanitas). A debutat în 2015 cu un volum de versuri „La o țigară cu umbrele” (Ed. Karth).

Valentin este pasionat de rock, fotografie și poezie.

.

Dorina Tătăran, Editor

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”.

Scrie proză scurtă, dar (deocamdată) se ferește să publice. Iubește cafeaua și florile.

.

Anamaria Stănescu, Editor

Doctor în Etnologie, Anamaria este absolventă a Facultăţii de Litere, cu dublă specializare: limba şi literatura română – etnologie şi folclor, promoţia 2008 şi a Masterului de Antropologie Culturală, Etnologie şi Folclor.

Este pasionată de fotografie, prog rock şi se relaxează confecționând tradițional accesorii vestimentare.

.

Elena Donea, Editor

Elena a terminat masteratul de Studii literare din București. Îi plac poezia, teoria literaturii, literatura comparată, pisicologia și flanările lungi prin București.

Are un proiect editorial extrem de ambițios, de durată, dar pe care îl va face public dacă nu se scufundă planeta în ignoranță.

.

Marius Surleac, Contributor

Marius este absolvent al Facultății de Fizică. A debutat cu volumul de poezie Zeppelin Jack (Herg Benet, 2011). Publică poezie în reviste din țară si străinătate, se ocupă de traduceri de poezie din engleză în română.

Este pasionat de fotografie, jazz și ciclism.

.

Adelina Sorescu, Contributor

Adelina este profesor de franceză/engleză, posesoare a unei prezențe de spirit considerată drept „originală”. Crede că aventura cunoașterii este un zâmbet larg și frumos ascuns în paginile cărților. Dorința de a-l descoperi mereu sub o altă „pălărie” o îndeamnă să citească, să scrie recenzii, să observe, să-și imagineze.

.

Antonia Ispas, Contributor

Iubitoare de cultură nord-europeană, pasionată de literatură și cinema, masterandă la SCILL- Germanistik, lector în tabere educaționale, Antonia este o visătoare care călătorește prin Europa cu aparatul foto de gât: „ce-i pe film, e un film”.

.

Ciprian Burcovschi, Adverbialist

Ciprian este fondatorul AdLittera (Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera) și făurar de platforme culturale experimentale. Joacă de ani buni rolurile de antreprenor, edutainer, designer și alchimist social.

Îi plac oamenii care doresc să lase ceva bun în urma lor.

.

ΣεΜñ∃ βυΝΞ

 

Ne-am bucurat să-i avem alături și le mulțumim pentru contribuție:

Andrei Zbîrnea, Bogdan Liviu Constantinescu, Cristina Poșircaru, Gabriela Lazăra, Sabina Yamamoto, Marius Gabor, Marius Lăzărescu, Daniel Tudor, Ioana Miron, Tudor Călin Zarojanu, Florin Marcoci, Andreea Rău, Cristina Tătăreanu, Selena, Luke, Diana B., Ana Mănescu, Carla-Francesca Schoppel, Dana Nedelcu, Ana Dumitrache, Ciprian Măceșaru, Cristina Nemerovschi, Iulia Gajea, Teodora Gheorghe, Oana Purice, Anca Ligia Petre, Loredana Malic, Cristian Fulaș, Răzvan Țupa, Vlad A. Gheorghiu, Chris Tănăsescu, Felix Nicolau, Marin Toma, Bianca Dobrescu, Izabela Flocea, Cristina Cîrnicianu, Cristian Butnaru, Corina Giurgea, Ruxandra Andrioaia, Andreea Semmai, Eli Teoharie, Cosmin Leucuța, Andra (Pavel) Mihalache, Traian Stanciu, Alexandra Mihalcea, Iulia Militaru.

.