Doina Moisescu este premiată de Editura Polirom

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 15.08.2012 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , .

Tragerea la sorți aleatoare din totalul de respondenți care au completat chestionarul și au răspuns complet la întreg sondajul „Ce fel de cititor ești?”, o decide câștigătoare pe… Doina Moisescu.

Îi transmitem felicitările noastre și-i dorim lectură plăcută, pentru că așa cum am promis, sprijiniți de editurile partenere, premiem implicarea și curajul respondenților cu cărți – că doar despre ele povestește Revista SemneBune.

Setul de cărți (5 titluri) este oferit de această dată de Editura Polirom.

 

Paul Auster

Sunset Park

Traducere din limba engleză de Daniela Rogobete

Carte publicată şi în ediţie digitală

Descriere

În plină criză economică, Miles, un tînăr american de 28 de ani, îşi petrece vremea cutreierînd şi fotogra-fiind peisajul dezolant şi obiectele lăsate în urmă de familiile nevoite să-şi părăsească locuinţele ipotecate, ajunse în proprietatea băncilor. Tînărul are o istorie plină de suferinţă, după un accident în urma căruia şi-a omorît fratele vitreg; accidentul a atras după sine izolarea de tată şi de mama vitregă. După ce relaţia sa clandestină cu o adolescentă minoră declanşează un scandal în familia fetei, Miles hotărăşte să se întoarcă pentru o scurtă perioadă în Brooklyn, unde se instalează într-o casă abandonată, alături de alţi locatari, şi ei agresaţi de fauna socială şi de propria neputinţă de adaptare. Sunset Park construieşte o atmosferă de mit în plină contemporaneitate, o poveste despre dragoste şi iertare, nu doar între bărbaţi şi femei, ci şi între taţi şi fii.

Colecţie: Top 10+

Domeniu: Literatură americană, Literatură universală

ISBN: 978-973-46-2693-9

9789734626939

Cod de bare: 9789734626939

Format: 106×180 mm

276 p.

Preţ: 16.95 lei

 

Haruki Murakami

Dans dans dans
Traducere din limba japoneză şi note de Iuliana Oprina

Unul dintre cei mai îndrăgiţi scriitori japonezi, autorul bestsellerului 1Q84

Descriere

După patru ani de la întîmplările din romanul În căutarea oii fantastice, în urma unui vis obsesiv, eroul fără nume al lui Murakami hotărăşte să se întoarcă în Sapporo, în speranţa de a descoperi un indiciu care să‑l ajute să o găsească pe Kiki, iubita lui dispărută fără urmă. Acesta este începutul unui dans hipnotic ce îi poartă paşii din Sapporo în Tokyo şi Hawaii, într-o înlănţuire de evenimente petrecute la graniţa fragilă dintre real şi fantastic. Între alţii, parteneri de dans îi sînt o fetiţă clarvăzătoare de treisprezece ani neglijată de părinţi, un fost coleg ajuns acum actor celebru şi cîteva prostituate de lux. Amestec de tragic şi umor fin, cartea vorbeşte, în esenţă, despre fragilitatea vieţii şi nevoia de comunicare şi de căldură umană.

Colecţie: Top 10+

Domeniu: Literatură japoneză, Literatură universală

ISBN: 978-973-46-2682-3

9789734626823

Cod de bare: 9789734626823

Format: 106×180 mm

480 p.

Preţ: 18.95 lei

 

Chuck Palahniuk

Fight Club

Traducere din limba engleză şi note de Dan Croitoru

Traducere revăzută

Carte publicată şi în ediţie digitală

Ediţie de buzunar

Descriere

Publicat în 1996 şi devenit un clasic al

literaturii underground, Fight Club este unanim considerat în momentul de faţă unul dintre cele mai originale şi provocatoare romane scrise în ultimul deceniu al secolului XX.

Fight Club este povestea unui tînăr care trăieşte într-o lume plină de eşecuri şi de minciuni. El îşi găseşte debuşeul în bătăi clandestine organizate în subsolurile barurilor după ora închiderii. Născut din mintea lui Tyler Durden, Fight Club reprezintă un mod de evadare din existenţele mărunte şi restrictive ale lui Tyler şi ale prietenilor săi. Dar în lumea lui Tyler nu există reguli, nu există limite, nu există obstacole.

Romanul Fight Club a stat la baza unui film celebru (1999), regizat de David Fincher, cu Brad Pitt, Edward Norton şi Helena Bonham Carter în rolurile principale.

„Caustic, atroce, violent şi neliniştitor, Fight Club nu vă va lăsa nici o clipă în pace.” (Publishers Weekly)

„Această strălucită mostră de nihilism are ceva în plus faţă de atîtea alte romane care se autodenumesc periculoase: Fight Club este periculos prin faptul că nu-l poţi lăsa din mînă!” (Kirkus Reviews)

Colecţie: Top 10+

Domeniu: Literatură americană/ Literatură universală

ISBN: 978-973-46-2790-5

Cod de bare: 9789734627905

CZU: Literatură americană (821.111(73)-31=135.1)

Format: 106×180 mm

256 p.

Preţ: 16.95 lei

 

Daniel Pennac

La capcăunii veseli

Traducere din limba franceză de Gabriela şi Constantin Abăluţă

Ediţie de buzunar

Daniel Pennac este inventatorul unei familii trăsnite, devenită celebră, prin intermediul romanelor sale, în toată Europa.

Descriere

Romanul La căpcăunii veseli este actul de naştere al lui Benjamin Malaussène, nefericitul „frate de familie” care, printre peripeţii de tot felul, le poartă de grijă nenumăraţilor săi fraţi. Aceştia din urmă, alături de un căţel epileptic, fac din viaţa lui Benjamin un carusel plin de momente neaşteptate, de întorsături comice şi de situaţii fără ieşire în care el este ţapul ispăşitor.

Roman în curs de ecranizare în regia lui Nicolas Bary, cu Emir Kusturica, Bérénice Bejo şi Raphaël Personnaz în rolurile principale.

„Cărţile lui Pennac sînt neobişnuite, însă o dată familiarizaţi cu stilul său, o dată intraţi în furnicarul spitalului de nebuni, parcă nu am vrea să mai ieşim. Şi tocmai de aceea, aşteptăm cu nerăbdare şi celelalte cărţi ale seriei Malaussène.” (Ovidiu Drăghia)

Colecţie: TOP 10+

Domeniu: Literatură franceză, Literatură universală

ISBN: 978-973-46-2789-9

9789734627899

Cod de bare: 9789734627899

CZU: 821.133.1‑31=135.1

Format: 106×180 mm

240 p.

Preţ: 16.95 lei

 

 

Radu Aldulescu

Proorocii Ierusalimului

Carte publicată şi în ediţie digitală

Descriere

Două capitale („Parisul Luminilor” şi „Bucureştiul cufundat în întuneric”), trafic de carne vie şi prăbuşirea coloşilor industriali, concerte de pian pentru copiii abuzaţi şi borcane cu murături pentru iarnă – acesta este fundalul pe care se proiectează două destine paralele: al lui Ierusalim şi al lui Doru. Copilăria lui Ierusalim se încheie în lumea vicioasă a adulţilor, sub semnul unei ciudate pasiuni pentru un marchiz francez decrepit şi pervers. Doru refuză să se maturizeze în lumea nouă care creşte pe ruinele „revoluţiei furate”. Marionete în mîna sorţii, personajele şi poveştile lor se intersectează în Valea Plîngerii, unde doar lacrimile şi căinţa le mai pot salva.

Colecţie: Top 10+

Domeniu: Literatură română

ISBN: 978-973-46-2556-7

9789734625567

Cod de bare: 9789734625567

Format: 106×180 mm

432 p.

Preţ: 16.95 lei

__

Reamintim tuturor participanților la sondaj că nu este obligatorie completarea paginii cu date personale, dar completând această pagină, puteți câștiga un set de cărți (5 titluri diferite), oferite de editurile partenere la această campanie.

Săptămânal, tragem la sorți un câștigător căruia îi oferim cărți, pentru uz intelectual, de la una dintre editurile partenere sondajului, pentru că dorim să recompensăm implicarea și sinceritatea respondenților.

La sfârșitul campaniei de sondare a publicului cititor din România, vom trage la sorți doi cititori norocoși, din totalul de respondenți, pe care îi vom recompensa cu un cititor de cărți electronice – ebook reader – de la partenerul BOOKbyte, iar de la prietenii noștri de la ELKOTech Romania, sponsor oficial al proiectului, vom oferi marele premiu, o Tabletă-PC 10.1”.

 

Împrăștie vestea, invită la sondaj!

 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.