Abonează-te la poezie contemporană

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 3.04.2015 în rubrica Concurs și are asociate următoarele etichete: , , , , , .

Abonează-te la newsletter SemneBune și, prin tragere la sorți, la sfârșitul acestei luni, cărțile celor cinci poeți pot ajunge în biblioteca ta.

În luna aprilie, Editura Casa de pariuri literare oferă abonaților revistei noastre 5 cărți de poezie.

trei mese pe zidan-mihut-trei-mese-pe-zi-cop1-3d-small de Dan Mihuț

Volumul, secționat în trei părți (micul dejun, prânzul și cina), este istoria unei zile dilatate, în care un turbion amestecă totul: stări, idei și mai ales oameni, personaje. Rar se întâmplă ca după citirea unor poezii să te simți ca și cum ai fi citit un roman. De parcă ai fi urmat un tratament, hălăduiești pe străzi mai ușor, cu trupul slăbit, plutind într-un amestec de tristețe și bucurie, oboseală și efervescență.

livia-stefan-re-volver-cop1-3d-small

re.volver de Livia Ștefan

Textele sunt îndelung pritocite, șlefuite și lăcuite – greu să mai schimbi ceva în ele. Clasicismul acesta face bine oricărui naturalism ori idealism. re.volver e și o armă, dar și o reîntoarcere constantă la matca suferinței. Și abia suferinzii au dreptul să râdă și să-și bage picioarele în diversele happy-end-uri. (Felix Nicolau)

dan-sociu-combinatia-cop1-3d-small

Combinația de Dan Sociu

Mai avem chef și timp de fițe literare arhaice, de estetisme inutile, de autorlîc? Sociu, nu. Sociu e din generația-criză (criză postcomunistă, criză capitalistă) mai mult decît orice altceva: adică supraviețuire, realism frust, intuiții corecte în mersul apocaliptic-mediatic al lucrurilor și încercare de transmitere fără „floricele“ a urgențelor. Un tip din est cu chef de ceva sînge.

corina-bernic-casa-scarilor-cop1-3d-small

Casa scărilor de Corina Bernic

Corina Bernic își păstrează, în ciuda numeroaselor responsabilități, alura de puș­toaică nonșalantă, de zvârlugă pe cât de ingenuă, pe atât de afurisită. Am numit-o cândva „Gavroche“, cu simpatie, cucerit de vioiciunea, inteligența și – n-o să vă vină să credeți! – gravitatea și seriozitatea sa. […] „Poezelele“ rimează astfel cu vacuitatea unei lumi, fiind mai convingătoare, mai tușante și mai adecvate – ca expresie stilistică a candorii înșelate – decât o filipică explicită. „Poezeaua“ reabilitează, în felul acesta, poezia interzisă. Chiar și acum, după douăzeci de ani. (O. Nimigean)

alex-vasies-lovitura-de-cap-cop1-3d-small

lovitura de cap de Alex Văsieș

Nu atît o carte de poezie cît o permanentă stare de confort. Pentru că lovitura de cap nu vine cu pretenția șocului, ci cu decența secvențelor limbo. De fapt, K.O.-ul pe care îl speră Alex este bine exersat în ritmul separatist al noului „puci“ literar, care vede în discreție – paradoxal – ustensila optimă. Și pentru că nu întotdeauna cine țipă mai tare are automat dreptate, Alex Văsieș se așază discret în zona de control. Și tace. (Ștefan Baghiu)

 

 

-.-.-

Regulament:

Abonarea la acest serviciu va presupune și confirmarea datelor de înregistrare. Extragerea este aleatorie din totalul abonaților. Concursul se desfăşoară pînă în 30 Aprilie a.c.. Câştigătorul va fi anunțat prin UPDATE la acest articol.

Pentru a intra în posesia premiului, câştigătorul va trimite un e-mail pe adresa office @semnebune. ro, cu subiectul Concurs SB, conţinând numele real, adresa poştală şi numărul de telefon. Mesajul trebuie trimis într-un interval de maximum 5 zile de la anunțarea câștigătorului pe site.

Succes!

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.