România țară invitată de onoare în anul 2018 la Târgului Internațional de Carte de la Leipzig

Ediţia din acest an  a marcat semnarea acordului de parteneriat între Ministerul Culturii şi Gmbh privind participarea României ca țară invitată de onoare în anul 2018. După 18 ani de când România a beneficiat ultima dată de un statut special (1998), semnarea acestui acord semnifică nu doar reluarea şi stabilizarea conexiunilor culturale româno-germane, ci şi dezvoltarea de proiecte şi colaborări pe termen lung în toate domeniile culturale şi academice.

Vlad Alexandrescu, Ministrul Culturii, , Secretar de Stat, alături de Oliver Zille, directorul Târgului Internaţional de Carte Leipzig au semnat oficial acordul de parteneriat vineri, 18 martie.

 


10401621_1166965769993868_4017227647403752015_n leipzig_2016_3
leipzig_2016_2

Scriitorii români invitați să participe la acest târg, alături de traducători, prin programul Traduki, au avut evenimente la standul României și în alte spații dedicate dialogului cultural. Liliana Corobca, , Dana Grigorcea, Filip Florian şi Iulian Tănase au participa la o serie de 12 lecturi şi evenimente împreună cu autori, editori şi jurnalişti din spaţiul cultural european, avându-i alături pe Georg Aescht, Jan Cornelius şi , personalităţi cărora li se datorează în mare măsură prezenţa literaturii române în spaţiul de limbă germană.

Cum a văzut târgul Adina Popescu:

 

 

Câteva fotografii de la Târgul internațional de Carte de la Lepzig:

de la sursă: România la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig

fotos: Ministerul Culturii, arhiva SemneBune

Lasă un semn

Comentariu

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit, pe venit sau dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.