România, ţară invitată de onoare la Târgul Internațional de Carte de la Istanbul 2015

În data de 7 septembrie a avut loc la Istanbul conferința de presă pentru lansarea celei de a 34-a ediții a Târgului Internațional de Carte de la Istanbul (7-10 noiembrie 2015), eveniment la care România are statutul de țară invitată de onoare.

din România, care este organizatorul standului naţional şi al programului, a invitat cu acest prilej la Istanbul 12 autori români: , Matei Vișniec, Dumitru Țepeneag, Doina Ruști, Mircea Dinescu, , , Corina Sabău, Vasile Ernu, Radu Vancu, Florin Bican, , doi autori turci, Hakan Akdoğan și Oya Baydar, şi pe ilustratoarea Oana Ispir. Moredatorii evenimentelor vor fi criticii literari Carmen Mușat și Daniel Cristea-Enache, iar traducerea va fi asigurată de Sunia Acmambet și Alina Gerez. În deschidere, va avea loc un recital Band.

De-a lungul celor patru zile ale târgului vor avea loc dezbateri, vor fi lansate versiunile în limba turcă ale volumelor „Sunt o babă comunistă!” de (Editura Bence Kitap) și „O fereastră întunecată” de (Editura Aylak Adam), se vor desfășura întâlniri între profesioniști culturali din România și din Turcia, precum și evenimente pentru copii, atât la standul național, cât și la ICR Istanbul.

mulțumește partenerului principal în organizarea acestui eveniment, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” Istanbul.

tirg istambul 2015

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.