5 cărți must-read ~ s14/2015

Intrăm în luna lui Prier cu un set nou de lecturi tentante, noi apariții editoriale cu care să ne petrecem timpul în așteptarea iepurașului. După cum v-am obișnuit deja, Semne Bune vă ține la curent și vă recomandă cărți pe care chiar nu trebuie să le ratați. În plus, nu am vrea să aveți timp să vă plictisiți *wink*.

little breakfast by rudy g autoportrait

Iată deci cele 5 must-read de săptămâna aceasta:

Miss Peregrine este un roman scris într-un ritm destul de alert, iar povestea este foarte captivantă şi inteligent construită. Parcă ştiindu-şi de dinainte punctele forte, Riggs mizează pe imaginaţia sa debordantă, pe dialogurile bine închegate, pe diversitatea personajelor şi pe umorul său fin, neagasant. Aproape 400 de pagini care se citesc dintr-un foc, un mare adaos fiind şi prezenţa fotografiilor vechi, integrate în poveste în punctele esenţiale pentru a menţine cât mai viu interesul cititorilor şi pentru a pregăti terenul pentru cele care urmează să aibă loc în poveste.
[Cumpără de aici]

„Distopia lui Richard Morgan, intitulată „Omul negru” (disponibil în două volume, la editura Paladin) m-a fascinat complet tocmai datorită acelui pilon de care vorbeam mai sus. În carte nu numai că ne teleportăm în viitor cu milenii, ci devenim martorii tradiționalului tăvălug principial: binele versus rău.”
[Cumpără de aici]

  • Nimic nu-i face pe oameni mai fericiți decât sentimentul de a fi iubiți, tocmai de aceea Andra ne recomandă PreaiubitaToni Morrison

„Dacă nu ți s-ar spune, din când în când, că protagoniștii sunt foști sclavi de culoare, ai uita că nu-s vecinii tăi. „Preaiubita” (Beloved) este un volum despre realități și spirite, libertate și sclavie, răscumpărare și regăsiri.”
[Cumpără de aici]

  • Știu că e momentul acela când nimeni nu mai vrea să audă de iarnă, dar uneori cea mai plăcută căldură o regăsim chiar în acest anotimp; cu atât mai mult între paginile unei cărți. Valentin ne spune de ce să citim Povestiri de iarnă Karen Blixen

„Când m-am apucat de citit „Povestiri de iarnă” nu aveam absolut nicio părere, nu citisem nicio recenzie, nu aveam habar despre ce sunt cele 11 povestiri, dar instinctul m-a ghidat bine și cartea cartea aceasta este una din cele mai frumoase surprize literare ale acestui an. După două pagini din prima povestire mi-am dat seama că volumul acestei mă va entuziasma. Înainte să scriu câte ceva despre fiecare povestire în parte, mai vreau să adaug doar atât: ce bine e când alergi prin realitate într-un text și apoi te împiedici de o urmă de fantastic și pici în vis!”
[Cumpără de aici]

Pe cât de îndepărtate sunt acele vremuri, pe atât de aproape de noi sunt sentimentele trăite de personaje.  Citind romanul lui Dalby, poate că vei avea impresia că tu și protagonista aveți aceleași angoase, împărtășiți aceleași stări. La final, oare rămâne tristețea că nu vei mai citi niciodată pentru întâia oară „Povestea doamnei Murasaki”, ci doar vei reveni la ea din când în când? Și e posibil să te mai întrebi: „cum ar fi dacă toți am comunica prin poezii?”.
[Cumpără de aici]

Până data viitoare, nu uitați să porniți din casă cu o carte în bagaj, dar mai ales să vă abonați la newsletter-ul nostru pentru că avem pentru voi cărți numai bune de citit, piese de teatru numai bune de văzut și alte evenimente faine – totul în stilul nostru caracteristic.

Primăvara să vă bată la ușă, și-n loc de flori să primiți cărți (ori ambele)!


sursa foto: 50opx

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Isabela

Isabela este absolventă a Facultatății de Psihologie din cadrul Universității București și vede cititul ca o formă de terapie, la fel ca și dansul, muzica sau fotografia. Funcționează pe principiul: avem nevoie doar de puțină frumusețe. Zi de zi. Puțin câte puțin. Peste tot.