Te poți da peste cap pentru o carte bună și o zi fără facebook?

O zi liberă pare acum să coste foarte mult. Preferințele bizare ale noului om cu degetele pe ecrane spun că – ce spun? Nu spun nimic, dragilor, pentru că nu îți poți contoriza realizările și trecutul în ore ocupate cu scrolling-ul pe facebook sau instagram.

Te ia spaima, dacă nu ești obișnuit, când în mâna dreaptă ai smart-ul, în stânga o cafea, ești liniștit că știi tot ce-ți mai fac con-facebook-cetățenii și dintr-o dată, o de pe masa de cafea din sufragerie zici că-ți pune gând rău: – Citește-mă!.

Ce alegi să faci când ai o zi liberă? Citești ? Nu? Nu mai ești obișnuit? Zice cineva că te naști cu plăcerea de a citi? Aia cu pofta vine mâncând este mult mai complicată decât o spune, dar merită a fi încercată.

Dacă ai o zi liberă, pregătește-ți un pahar de apă cu lâmăie (important e să fie apa călduță). Apoi pune telefonul tău pe cel mai avion mod posibil și un anunț la scara blocului: Astăzi citesc, mulțumesc pentru înțelegere! 

Îți recomand să pui peste ceața zilei una dintre cărțile acestea, va elimina ceața și îți va susține gustul pentru o zi fără social media:

O care-ți va deschide drumurile creierului și ale posibilităților acestuia. Ca un film foarte realist.

 

Gabriel te va face să reconsideri tot ceea ce primești ca fake news în zilele noastre. Te va face să te întorci la a doua carte a lui . În plus, vei dori să citești ceva despre etică, despre câte valori mai avem și ce facem cu ele.

 

Te vei îndepărta, cel puțin pentru moment, de Tărâmul celor care Judecă. Vei înțelege că multe-s doar în mintea ta. Sau vei judeca autorul, cartea. Și vei face cadou cartea cuiva… după o suprainterpretare!

 

Optimist până-n măduva oaselor, pune pe masă 21 de lecții pentru secolul XXI, care țin loc de niște rețete pentru a înțelege lumea. Așa cum o vede el, mai filosofic, mai trecută prin filtre retro, combinate cu unele tente moderne.

 

 

 

 

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Corina Giurgia

Corina Giurgia
Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/