RV31-07

Într-un decor istoric şi cultural-artistic de poveste, melomanii sunt invitaţi la 3 zile de jazz european, de muzică contemporană şi barocă. JAZZ.RO organizează în perioada 30 august – 1 septembrie 2013 prima ediţie a festivalului JAZZ at BRAN CASTLE”, citim în revista online jazzcompas.com. În fiecare dintre serile festivalului, concertele vor începe la ora 20, în curtea interioară a Castelului Bran. Vor fi prezente nume ale genului din România, Italia, Marea Britanie, Ungaria, Franţa, Norvegia şi altele. Abonamentele sunt deja disponibile, dar biletele vor fi puse în vânzare doar în ultima săptămână a lunii august.

**

De pe bucuresti.zilesinopti.ro aflăm că actorul Will Smith va fi prezent la Festivalul de film de la Braşov, care începe în data de 1 august, adică mâine. Actorul american va prezenta şi el un film în cadrul festivalului amintit, un film mai vechi, este vorba despre Seven Pounds. “Filmele care participă în festival sunt extraordinare şi de aceea ne aşteptăm ca ediţia din acest an să aibă ecou atât în ţară, cât şi în străinătate. Sunt nouă filme de lung metraj non-violente, deosebite, subtitrate în limba română. Acest festival este organizat la Braşov pentru că eu sunt braşoveancă, dar de 12 ani lucrez în SUA în industria filmului şi dorim să atragem aici comunitatea internaţională pentru a ajuta la crearea unei industrii de film transilvănene”, a declarat pentru bucuresti.zilesinopti.ro Daria Trifu, unul dintre organizatorii festivalului.

**

Pe semnebune.ro puteţi citi un articol care îndeamnă la lectura poeziei lui , poet român contemporan foarte apreciat. După cum spune Arnoux Maz în articolul amintit, „poezia lui nu este una tristă. Desigur că se pot extrage accente grave sau puţin melancolice, dar în esenţă poezia aceasta este una a copilăriei, una jucăuşă.” Obişnuiţi cu poezia gravă şi cu abordarea ei foarte serioasă, din şcoală, chiar şi cei care nu sunt chiar consumatori de poezie ar putea fi plăcut surprinşi de versurile lui Emil Brumaru. „Fereşte-te să scrii un comentariu de zece rânduri, în care să evidenţiezi elementele cadrului poetic. Nu încerca să înţelegi ce a vrut să spună poetul. Doar bucură-te de versuri!” – îndeamnă Arnoux Maz în articolul de pe semnebune.ro, unde găsiţi inclusiv câteva mostre din poezia lui Emil Brumaru.

**

De pe sub25.ro vă recomandăm articolul intitulat „Rockstarurile care ne-au furat inimile”. Cei care au povestit pentru sub25.ro pe această temă au adus în discuţie multe dintre figurile cunoscute ale rockului, dintre care îi amintim pe Robert Plant, Alice Cooper, David Bowie, Jim Morrison. Sunt relatate cu sinceritate şi cu umor amintiri legate de primele contacte ale respectivilor cu rockul. De exemplu, Luiza Vasiliu, care lucrează pentru Dilema Veche, povesteşte: „Şi eu am fost rockeriţă cînd eram mică. Rockeriţă kitsch. De la 12 pînă la 17 ani, am reuşit să învăţ toate versurile de la toate piesele de la Aerosmith, să ştiu istoria formaţiei în detaliile ei cele mai penibile, să decupez tot ce-apărea prin Salut şi Bravo, să-mi pun afişe în cameră, să visez la un concert cu gemenii toxici (Steven Tyler şi Joe Perry) în faţa Palatului Culturii din Iaşi (10 ani mai tîrziu eram în primul rînd la Zone Arena, la primul şi singurul lor concert în România)…” Mai multe relatări de acest fel, în articolul de pe sub25.ro.

 

banner-revista-presei-SPT

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.