Cum e viața ta acum?

Viața noastră s-a cam obișnuit să fie în direct, live, în postări, în story-uri banale, în comentarii care mai de care. Dar s-a obișnuit oare, viața noastră, cu ideea că i-a dispărut bucuria autentică? Poate că i-a dispărut și durerea autentică? În orice caz, e vorba de pasiune, din care se nasc bucuria sau durerea. Știi cum e, cu un cuțit poți salva o viață sau poți omorî. Așa și cu pasiunea: poți s-o investești cu bun sau cu rău. Depinde cum îți sunt setați ochii, ochelarii, ochii sufletului, ochelarii minții.

Locuim lumea asta cu tot ce avem noi mai bun, dar și mai rău. N-are cum să fie oameni doar buni sau doar răi. N-are cum, suntem toți veniți din aceeași mișcare a vieții inițiale: fie că e Big Bang, fie că e Adam și coasta-i ruptă.


Ne place să credem că nu există în aceste zile activitate mai bună decât aceea de a vedea și de a crede că știm tot despre cei din jur. Vedem și ceea ce nu am dori să vedem, dar cui îi pasă, în iureșul acesta de imagini și de acțiuni virtuale fără oprire?

E Săptămâna Patimilor? Și-a închis careva netul, telefonul, televizorul, ca să simtă că „pătimește” cu propriile gânduri, cu propria singurătate?

Dacă ne-am aminti câtă bucurie ne aduce deconectarea! Spre exemplu, de câteva zile, mi-am reluat plăcerea de a alerga. Am găsit un colț de , între munți, cu Vezuviul în față, oglindit în mare.

Descopăr în fiecare zi flori noi, care înfloresc doar dacă soarele e mai generos, doar dacă bonusul de rouă de dimineață se dublează. Descopăr șopârlele fricoase, care aleargă imediat ce simt că mă apropii, în fiecare zi prin aceleași locuri. Descopăr frumusețea unei transpirații a pământului și-a pietrelor într-o liniște năucitor de frumoasă. Descopăr poemul naturii verzi, înflorite deja, în care florile de piersic sunt rime perfecte în catrenul păsărilor înnebunite de orgasmul primăverii.

Italia, Fisciano

Lasă un semn

comentarii

Fii și tu SponsorBun

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Corina Giurgia

Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/