Cum e viața ta acum?

Viața noastră s-a cam obișnuit să fie în direct, live, în postări, în story-uri banale, în comentarii care mai de care. Dar s-a obișnuit oare, viața noastră, cu ideea că i-a dispărut bucuria autentică? Poate că i-a dispărut și durerea autentică? În orice caz, e vorba de pasiune, din care se nasc bucuria sau durerea. Știi cum e, cu un cuțit poți salva o viață sau poți omorî. Așa și cu pasiunea: poți s-o investești cu bun sau cu rău. Depinde cum îți sunt setați ochii, ochelarii, ochii sufletului, ochelarii minții.

Locuim lumea asta cu tot ce avem noi mai bun, dar și mai rău. N-are cum să fie oameni doar buni sau doar răi. N-are cum, suntem toți veniți din aceeași mișcare a vieții inițiale: fie că e Big Bang, fie că e Adam și coasta-i ruptă.


Ne place să credem că nu există în aceste zile activitate mai bună decât aceea de a vedea și de a crede că știm tot despre cei din jur. Vedem și ceea ce nu am dori să vedem, dar cui îi pasă, în iureșul acesta de imagini și de acțiuni virtuale fără oprire?

E Săptămâna Patimilor? Și-a închis careva netul, telefonul, televizorul, ca să simtă că „pătimește” cu propriile gânduri, cu propria singurătate?

Dacă ne-am aminti câtă bucurie ne aduce deconectarea! Spre exemplu, de câteva zile, mi-am reluat plăcerea de a alerga. Am găsit un colț de Rai, între munți, cu Vezuviul în față, oglindit în mare.

Descopăr în fiecare zi flori noi, care înfloresc doar dacă soarele e mai generos, doar dacă bonusul de rouă de dimineață se dublează. Descopăr șopârlele fricoase, care aleargă imediat ce simt că mă apropii, în fiecare zi prin aceleași locuri. Descopăr frumusețea unei transpirații a pământului și-a pietrelor într-o liniște năucitor de frumoasă. Descopăr poemul naturii verzi, înflorite deja, în care florile de piersic sunt rime perfecte în catrenul păsărilor înnebunite de orgasmul primăverii.

Italia, Fisciano

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.983 de abonați.

Autor articol: Corina Giurgia

Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/