RV29-07

Revista semnebune.ro inaugurează astăzi rubrica intitulată Rockoco, rubrică pe care Arnoux Maz o deschide cu un articol despre trupa Iron Maiden, pe care fanii au avut ocazia să o revadă şi să o asculte live la Bucureşti, în urmă cu doar câteva zile. „Pentru mine, momentul serii a fost piesa Phantom of the opera, o adevărată bijuterie rock, ce apropie cumva trupa de sferele rarefiate ale subgenului progresiv. De asemenea, m-am bucurat enorm să aud pentru prima oară live Afraid to shoot strangers. Concertul a durat aproape două ore, iar cei 15.000 de spectatori au simțit la propriu căldura și energia britanicilor. Sonorizarea a fost impecabilă, iar setlistul extrem de bine alcătuit” – scrie Arnoux Maz. Mai multe despre acest concert Iron Maiden de la Bucureşti, despre influenţa literaturii asupra unora dintre piesele britanicilor, dar şi despre primul contact al lui Arnoux Maz cu muzica trupei Iron Maiden puteţi citi în articolul de pe semnebune.ro.
**

Cum poţi să călătoreşti fără să ieşi din casă şi să priveşti fără să-ţi deschizi ochii? Simplu: prin teatrul radiofonic”, scrie Adina Scorţescu într-un reportaj foarte interesant, care poate fi citit pe www.ziarulmetropolis.ro. „Există un loc în care te poți bucura de teatru aproape gratuit, aproape în fiecare zi: la tine acasă, în camera în care ții radioul sau calculatorul. În vara aceasta, Radio România Cultural transmite spectacole ale Teatrului Național Radiofonic, seara, de la ora 21”, aflăm la începutul reportajului amintit, care continuă cu o incursiune foarte detaliată în culisele acestui gen de teatru, de care, într-adevăr, se poate bucura oricine. Puteţi afla cu această ocazie cum ia naştere o piesă de teatru auzită la radio, iar pe ziarulmetropolis.ro găsiţi inclusiv câteva înregistrări dintr-o piesă aflată în lucru.
**

De pe sub25.ro aflăm că toţi cei care consideră că au talent într-un domeniu artistic se pot înscrie la un proiect de terapie prin artă, proiect prin intermediul căruia pot obţine finanţare pentru ideile lor. „Până pe 8 august 2013, pe site-ul proiectului www.artapentruviata.ro, se desfășoară un concurs de proiecte de terapie prin artă. Artiștii sunt invitați să își înscrie pe site ideile de proiecte care să contribuie la îmbunătățirea stării de spirit a pacienților din spitale, ajutându-i să își descopere potențialul artistic. Timp de o lună, artiștii își pot înscrie ideea de proiect într-unul din următoarele domenii: pictură, literatură, artă manuală sau teatru. Juriul concursului, format din reprezentanții spitalelor partenere, va alege trei proiecte câștigătoare dintre proiectele înscrise, ce vor fi finanțate cu 3.000 Euro fiecare”, se spune în articolul de pe sub25.ro, unde găsiţi şi detalii mai multe.

**

O tură prin Muzeul Sexului din Amsterdam se intitulează un alt reportaj, pe care îl puteţi citi pe totb.ro (Think Outside the Box). „Muzeul Sexului, cel mai vechi muzeu de acest fel din , nu e decât o atestare a acestei deschideri din care Amsterdam și-a construit capitalul simbolic și, implicit, capitalul turistic de Mecca a toleranței. Expusă în vitrine, prin artefacte și scenarii din diferite epoci, sexualitatea devine, cel puțin pentru oamenii mai nesiguri, un obiect de studiu și detașare, pe care ești invitat să-l cunoști și să-l consumi la câteva străduțe distanță. Obiectele erotice vechi, din perioade romane sau din arsenalurile de delectare ale nu știu căror samurai antici, sunt amestecate cu fotografii din colecții obscure, cu mici scenete butaforice dedicate ”perversiunilor” și fetișurilor”, aflăm din reportajul pe care îl puteţi citi integral pe totb.ro, unde găsiţi, desigur, şi câteva imagini din amintitul muzeu.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.020 de abonați.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.