lansarea „oceanului” lui Neil Gaiman

l-gaiman-re-724x1024După 8 ani de la ultimul său roman pentru publicul adult, Neil Gaiman semnează cartea eveniment a anului 2013 pentru lumea F&SF, Oceanul de la capătul aleii.

Data de 18 iunie consemnează lansarea internaţională – atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în Marea Britanie – a ultimului volum al autorului britanic. Chiar înainte de lansare, romanul este deja un bestseller internaţional, precomandat în milioane de exemplare şi achiziţionat de casa de producţie Focus Features.

Vă aşteptăm marţi, 18 iunie, de la ora 19:00, la Librăria Bastilia din Bucureşti să celebrăm lansarea ediţiei în limba română a cărţii Oceanul de la capăpătul aleii, de Neil Gaiman. Romanul este prima apariție din Seria de autor Gaiman a editurii.

Evenimentul va fi moderat de coordonatorul seriilor F&SF de la Editura Paladin, .
Invitaţi: Simona Kessler (agent literar) și Bogdan Alexandru Stănescu (, critic, ).

La Paladin a mai apărut:

bookpic-regele-sobolan-33079Regele şobolan este un amestec de poveşti, de la Prinţul pierdut la Fluieraşul din Hamelin, preparat după o reţetă urban fantasy (o revistă celebră vorbea chiar de grunge fantasy), prevestind new weird-ul de mai târziu.

Tatăl lui Saul Garamond este omorât şi vina cade asupra fiului. În închisoare, acesta este vizitat de o fiinţă venită din Londra subterană, care îşi spune Regele şobolan. Saul descoperă identitatea surprinzătoare a acestui personaj, care îl implică apoi în lupta împotriva unor forţe nici măcar bănuite până atunci…

şi-acum să intrăm în poveste: „Trenurile care intră în Londra sosesc aidoma unor corăbii care plutesc peste acoperişuri“…

 

Pentru că…
…este primul roman publicat de Miéville şi a arătat, încă de la apariţie, din 1998, că suntem în prezenţa unui important, chiar dacă a rămas singurul lui roman pentru care nu a primit niciun premiu.
…Miéville este unul dintre cei mai importanţi scriitori de fantasy & science-fiction din lume.
…publicul românesc aşteaptă de mult reîntâlnirea cu China Miéville şi cărţile lui.

Traducere din limba engleză de .
Ilustrația copertei: Edward Miller.
hardcover, 336 p, 140×200
ISBN 978-973-124-896-7

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.