Dicționarul medical ilustrat, în 12 volume

enciclopedia ilustrataEditura Litera a lansat astăzi primul volum din Dicționarul medical ilustrat, un proiect derulat în parteneriat cu Jurnalul Național. Dicționarul medical ilustrat este un amplu proiect editorial în 12 volume realizat de un colectiv de specialiști în medicină, sub egida prestigioasei fundații Umberto Veronesi, din Italia.

Prin eleganța expunerii, prin bogăția și claritatea celor peste 4000 de ilustrații (fotografii, grafice, scheme, desene), dar și prin profunzimea și profesionalismul abordării diverselor subiecte, prezentul dicționar este o lucrare extrem de cuprinzătoare, o colecție menită să devină o prezență nelipsită în biblioteca tuturor celor care vor să înțeleagă mai mult din suferințele lor, din modalitățile de a le preveni sau atenua, din atitudinile și din protocoalele terapeutice recomandate de medic.

Aria tematică a articolelor este extrem de  variată, de la explicarea detaliată a unor noțiuni de anatomie și de fiziologie, la descrierea celor mai frecvente boli (cauze, simptome, diagnosticare, tratament), dar și a unora cu o incidență redusă, la medicamente, tehnici medicale (chirurgicale, ortopedice, respiratorii etc.), la terminologie de specialitate etc.

Dicționar medical ilustrat este un proiect apreciat de Colegiul Medicilor din România:

 

            Medicina este un domeniu complex, vast și extrem de important. Realizarea unui lexicon care să sintetizeze toate noțiunile medicale constituie un demers gigantic, o adevărată provocare pentru orice colectiv, dar, în același timp, este un instrument a cărui utilitate nu mai trebuie demonstrată. Din această cauză, literatura medicală se raportează la puține dicționare, iar fondul bibliografic românesc nu face excepție de la această regulă. 

            Un dicționar ilustrat și actualizat era o necesitate și vine să completeze puținele dicționare de referință din literatura română. Punerea la dispoziția atât a profesioniștilor, cât și a publicului larg a unui dicționar ilustrat, care deja a fost validat în alte țări, este un demers care trebuie încurajat și salutat.

Prof. dr. Vasile Astarastoae, Președintele Colegiului Medicilor din România.

Următoarele 11 volume vor apărea în fiecare zi de luni a următoarelor 11 săptămâni, numai împreună cu Jurnalul Național.

* * *

Într-o lume care a uitat să (mai) citească, Editura Litera are curajul să pună un pariu cu fiecare dintre noi.

Care sunt argumentele sale? O ofertă editorială pentru toate gusturile şi pentru toate nivelurile de pregătire. De la ficţiune, istorie, bestseller internaţional şi ghiduri turistice, până la cărţi pentru copii, dicţionare şi auxiliare de limbi străine, enciclopedii şi atlase. O calitate ireproşabilă a tiparului. O selecţie riguroasă, făcută de specialişti, pe baza cererilor unui public exigent. O echipă tânără, formată din profesionişti cu experienţă în domeniu. Oameni care pun mare preţ pe cartea-obiect. O comoară de citit, de înţeles, de făcut şi de primit cadou, de lăsat moştenire. Ceva trainic. Util. Frumos. Adevărat. Adică toate câte au fost uitate. Şi regăsite. Te regăseşti în cărţile Editurii Litera. Pentru că înseamnă cultură. Nu maculatură.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.