Creează-ți propria economie

Fiecare epocă îşi are particularităţile sale, unele care funcţionează ca nişte forţe invizibile ce modelează comportamente şi modele cognitive de reprezentare a realităţii. Astăzi, într-o eră a supraabundenţei informaţionale, avem nevoie mai mult ca niciodată de noi abilităţi şi aptitudini pentru a putea face faţă noii economii ce abia se naşte. Nimic mai simplu, ne spune Tyler Cowen, unul dintre cei mai apreciaţi economişti din SUA, trebuie doar să fim puţin autişti. şi nu, nu e o glumă!

În tot acest torent informaţional ce ne înconjoară, câştigătorii zilei de mâine vor fi cei care vor reuşi să aranjeze, organizeze, colecteze, memoreze şi să categorizeze cât mai bine informaţia din jur; şi nimeni nu performează mai bine la aceste sarcini decât autiştii. Dincolo de dramatismul condiţiei de autist, putem învăţa o mulţime de lucruri de la oamenii care suferă de această afecţiune şi din punctele lor cognitive forte. Ei constituie cheia surprinzătoare în efortul de a înţelege unde se află lumea noastră şi încotro se îndreaptă ea.

Tyler Cowen, profesor de economie la Universitatea George Mason, este una din vocile prezente pe www.marginalrevolution.com, unul dintre cele mai influente bloguri economice din lume. Scrie regulat pentru The New Yorker, Money, The Wall Street Journal, The Washington Post şi Slate, precum şi pentru multe alte publicaţii din mediul digital.

Creează-ți propria economie este titlul pe care il prezinta in colectia Economie editura . Autorul sau: Tyler Cowen Calea către prosperitate într-o lume dezorganizată

  • Editia I 2012
  • Traducator: Mihaela Sofonea
  • 14,5 x 20,5 cm
  • 288 pagini
  • Pret: 49,00 lei
  • ISBN: 978-606-8360-03-4
  • Disponibilitate: În stoc

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.