Economia binelui si a raului

În urmă cu doar câteva zile, am primit cu mare entuziasm un anunţ care ne-a confirmat că încrederea pe care am acordat-o unui autor aflat la debut nu a fost în zadar. Economia binelui şi a răului de Tomas Sedlacek a primit din partea The German Business Book Award, cu ocazia Târgului Internaţional de Carte de la Frankfurt, titlul de cea mai bună carte de afaceri a anului 2012. Premiul este cu atât mai important cu cât la startul competiţiei au fost înscrise nu mai puţin de 200 de volume, dintre care doar zece au ajuns în finală.

Gabor Steingart, preşedintele juriului, şi-a motivat astfel opţiunea: ,,Premiem această minunat de bine scrisă carte de economie deoarece ne încurajează să regândim ştiinţa economiei. În aceste vremuri, în care statele se luptă cu datoriile suverane, iar zona euro e mai fragila ca niciodată, Sedlacek ne atrage atenţia că economia nu este doar o imensă maşinărie de făcut bani, ci are mai degrabă un rol etic, acela de a veghea asupra libertăţii şi prosperităţii fiecăruia dintre noi.”

Şi în România cartea s-a bucurat de un real succes, astfel că la jumătate de an de la publicare mai sunt disponibile sub 100 de exemplare.

Despre autor

Tomas Sedlacek este lector la Universitatea Charles, una dintre cele mai vechi din lume, şi membru al Consiliului Economic Naţional din Praga. Ediția în limba cehă a Economiei binelui şi a răului a devenit bestseller naţional şi a fost adaptată pentru scenă, piesa continuând să se joace cu casa închisă la Teatrul Naţional. A îndeplinit funcţia de consilier al lui Václav Havel, primul preşedinte ceh de după căderea comunismului; scrie regulat editoriale şi este un foarte apreciat comentator de radio şi televiziune.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.