Prin labirintul imobiliarelor

Semnat de unul dintre cei mai reputaţi consultanţi imobiliari din România, volumul Prin labirintul imobiliarelor este un instrument fundamental pentru a întelege dezvoltarea zonei afacerilor imobiliare, dar şi o radiografie exemplară a sectorului imobiliar autohton, surprins pe perioada ultimilor trei ani, una de plină criză a tranzacţilor.

„În cartea lui Ilias Papageorgiadis se regăseste orice investitor serios din România, fie străin sau neaoş. Cum să ai succes fiind corect într-o piaţă imatură, cum să-ţi convingi clienţii că expertiza şi know-how-ul valorează infinit mai mult pe termen lung decît «un tun» dat imediat? Acestea sînt întrebări pe care şi le pun zilnic mii de oameni de afaceri oneşti, care se luptă cu doi inamici de temut: lipsa de predictibilitate fiscală şi lipsa de transparenţă.

Nu este nimic mai adevărat, în aceste zile, decît vechiul proverb chinezesc care spune că dacă vrei să ajuţi un sărac să nu-i dai un peşte, ci o undiţă. Ilias Papageorgiadis oferă un instrument de înţelegere a mecanismelor reale ale unei pieţe esenţiale”, consideră redactorul-şef al HotNews.ro, Cristian Pantazi.

Cartea vorbeşte despre transparenţă, proceduri, norme şi tehnici esenţiale pentru existenţa unei pieţe, dar nu la modul „clasic”, ci prin intermediul a peste 30 de istorii pline de umor, ce denotă o fină observaţie psihologică şi ironie ascuţită, uneori corozivă. Fără maliţie, însă, ci cu o vădită „înţelegere balcanică” a mediului şi a oamenilor.

„Ilias a reusit să ne înţeleagă felul de a fi şi a făcut asta fără a se situa pe o poziţie ostilă. Dimpotrivă, dincolo de simpatia pan-balcanică, el ne priveşte cu înţelegere, cu umor şi, adesea, cu autoironie, comparînd mereu, cu bune şi cu rele, românii cu grecii”, notează Dan-Silviu Boerescu în prefaţa cărţii.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.