Legenda Castro

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 22.02.2011 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

La Ed.  Publica a aparut un nou titlu in colectia Victoria Books.

Şeful statului cubanez Fidel Castro este una dintre cele mai interesante şi controversate personalităţi ale secolului douăzeci – mit şi icoană în egală măsură. Elev iezuit şi fiu de mare proprietar de terenuri, Castro este un politician carismatic, care, de peste 40 de ani, stăpâneşte Cuba asemenea unei mari latifundii. Puterea lui a venit şi vine din aceea că a fost primul comandant cubanez care şi-a eliberat ţara de dependenţa faţă de SUA şi i-a dat o identitate naţională.

„Castro a supravieţuit mai multor generaţii de preşedinţi americani, secretari generali sovietici, şefi de stat şi de guvern democraţi din mai multe ţări, până când a devenit… liderul politic cu cea mai lungă domnie din secolul XX şi una dintre cele mai interesante personalităţi ale contemporaneităţii. Cu barbă, mereu în uniformă verde, figură a urii şi a eroismului în acelaşi timp, aşa îl cunoaşte lumea. Împotriva nimănui nu au fost urzite atâtea comploturi pentru a fi asasinat… Faptul că a rămas în viaţă e aproape un miracol.” – Volker Skierka

„Un lucru e sigur: oriunde, oricind si cu oricine s-ar afla – Fidel Castro e aici pentru a invinge. Nu cred ca exista in toata lumea un om care sa stie mai putin decit el sa piarda” – Gabriel Garcia Marquez

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.