Viitorul managementului

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 30.11.2010 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Cine e la carma companiei voastre?
Daca veti raspunde ca directorul executiv sau echipa executiva, aveti doar partial dreptate.
Compania voastra e condusa de o mana de teoreticieni si practicieni, morti demult, care au inventat regulile managementului la inceputul secolului XX.
Influenta lor inca este atat de puternica, incat tehnologia de management difera foarte putin de la o companie la alta.
Managementul in forma sa actuala este depasit, ne spune Gary Hamel, asa ca trebuie reinventat.

Viitorul managementului ne furnizeaza instrumentele cu ajutorul carora pot fi reinventate principiile, procesele si practicile managementului in epoca postmoderna.
Cartea se adreseaza celor care stiu ca managementul, asa cum e practicat acum, e un obstacol in calea succesului si vor sa faca ceva in aceasta privinta.

Gary Hamel preda Management strategic si international in cadrul London Business School. Este cofondator al Management Innovation Lab si e considerat unul dintre cei mai importanti experti in management la nivel mondial.

„Aceasta este o carte destinată visătorilor şi oamenilor de acţiune. A fost scrisă pentru toţi cei care se simt sufocaţi de birocraţie, care se tem că „sistemul” acţionează împotriva inovaţiei, care cred, în secret, că gâtul sticlei este în partea de sus a sticlei, care se întreabă de ce lucrul în corporaţii trebuie să fie atât de lipsit de spirit, care cred că angajaţii sunt suficient de inteligenţi pentru a-şi organiza singuri munca, care ştiu că „managementul”, aşa cum este el practicat acum, e mai degrabă un obstacol în calea succesului – şi care vor să facă ceva în această privinţă.” Gary Hamel, Bill Breen

„Timp de un secol, oamenii au lucrat în nişte închisori construite de managementul erei industriale – perioadă care le-a irosit energia, creativitatea și potențialul uman. Hamel prezintă cu maximum de claritate limitele acestei epoci. Mai mult, el propune o viziune înălțătoare și necesară pentru viitorul managementului, care nu este doar mai umană, dar are și potențialul de a scoate tot ce e mai bun în noi.” Richard Florida, profesor de business şi creativitate, Rotman School of Management, autor al cărţii The Rise of the Creative Class

„Cartea aceasta ne pune la dispoziţie instrumente pentru implementarea unei schimbări fundamentale şi constituie cel mai solid sprijin pe care îl putem folosi în efortul, de multe ori dureros, de a transforma modul tradiţional în care ne-am obişnuit să facem management în altceva, ceva revoluţionar, ceva spectaculos, ceva nou şi diferit.” Costea Dumitrescu, senior partner, Ascendis

„Gary Hamel știe că managementul nu este o colecție de rețete pentru cele mai eficiente practici din ultimul timp, ci un sistem de inovație continuă care vizează perfecţionarea pe termen lung a unei companii în perpetuă evoluare. Viitorul managementului conține reguli esențiale pe care trebuie să le urmați dacă vreți să aveţi o poziție centrală în procesul de adaptare și schimbare organizațională.” Francis Fukuyama, director, Johns Hopkins University

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.