un cincinal milenar

Editura Tritonic reediteaza o carte de succes, cea de-a treia editie a cartii “Cinci milenii de manipulare”, conform articolului Iuliei Cioara. Daca luam in considerare diversitatea publicului caruia se adreseaza cartea, in functie de domeniile in care Bogdan Teodorescu, autorul, este prezent, ne dam seama de ce pana acum cartea a fost vanduta in nu mai putin de 10.000 de exemplare.

Bogdan Teodorescu este profesor, jurnalist, politolog, analist si nu in ultimul rand scriitor, alte doua carti ale lui la editura Tritonic fiind Spada, aparuta in cea de-a doua editie impreuna cu unul din numerele de anul trecut ale revistei Flacara si 54/24, bestseller al anului 2008.

“Omul modern este o victima probabila a propagandei, omul modern este o victima sigura a manipularii din partea organizatiilor politice, dar si a celor comerciale sau de media. Omul modern este masurabil din punct de vedere sociologic, este determinabil din punct de vedere psihologic si este parte a unui organism complex, dar perfect analizabil care se numeste opinie publica. Fiecare rand citit intr-un ziar, fiecare film vazut, fiecare reclama intalnita pe drum, fiecare discurs politic, fiecare demers al societatii civile il afunda si mai mult intr-o lume a multiplelor optiuni, toate precomandate, dar niciuna izvorata pur si simplu din mintea sa. Un individ unidimensional prins intre multiple canale de comunicare.”

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.