„Oamenii fumurilor” de Eugen Bartic-Bogdan

Vineri, 27 octombrie, în ceainăria Cărtureşti Verona a fost lansat romanul, „Oamenii fumurilor”, de Eugen Bartic-Bogdan, apărut la frACTalia, 2017. Cartea surprinde ultimele întâmplări ale costobocilor înaintea dispariţiei lor din istorie, în urmă lăsând doar amintirea preţiosului lor talisman, Theômetar. Evenimentul i-a avut ca invitaţi pe: Florin Caragiu, Mircea Dan Duţă, Julia Kalman şi Liviu G. Stan.  Moderator: Iulia Militaru. Lansarea cărții a fost completată de o dezbatere pe tema „Cum mai este posibil romanul istoric la «sfârşitul istoriei»”.

 

Despre autor:

Eugen Bartic-Bogdan este absolvent al Facultății de Litere din Iași (2004) și al unui master în semiotică la Suceava (2006). A publicat, între altele, o serie de articole în revista Egophobia și un prim roman în anul 2011 (Testamentul unui nou-născut, Sedcom Libris, Iași). A înființat, în același an, Asociația Artceva și a realizat sub egida acesteia revista Artceva Magazin, precum și diverse concerte, ateliere de creație, seminarii educaționale și alte activități destinate elevilor de gimnaziu. A prezentat fragmente de roman în cadrul cenaclului internațional duVerden din Bergen (Norvegia), acolo unde trăiește împreună cu soția și cele două fiice, Astrid și Iselin, din anul 2013. Prezintă un interes deosebit faţă de istoria religiilor, literatura medievală scandinavă, folclorul european, în general, și basmul românesc, în particular.


Despre carte:

Din ceţuri şi fumuri încheagă Eugen Bartic-Bogdan o povestire istorică, dar mai curând exotică, despre costoboci, agatârşi, bastarni, romani, creştini şi câte şi mai câte. Dincolo de fabulos de minuţioasa imaginaţie istorică, frapează limba gustoasă cu care sunt relatate păţanii şi aranjamente preistorice. Textul se citeşte cu gura plină, parcă molfăind ceva savuros. O mulţime de vocabule cu iz vechi galopează de-a lungul naraţiunii. Spun „galopează” pentru că, în pofida calităţilor artistice, artefactul tremură din temelii datorită suspansului. Misteriosul talisman Theômetar îşi face efectul doar în preajma celor iniţiaţi în descântece, lecuiri, păgânisme şi paleo-creştinism. (Felix Nicolau)

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.