Lizoanca la Skopje

participă la Festivalul Internațional de literatură “Book Stars”, desfășurat la Skopje în perioada 24 octombrie -11 noiembrie.

festival-literary

liza-macedo-2Invitată de Editura Antolog și de din Macedonia, romanciera va citi din romanul Lizoanca, recent tradus în macedoneană (Antolog, 2016), carte în apariția căreia un rol însemnat l-a avut  și Institutul Cultural Român.

Romanul Doinei Ruști propune treisprezece povestiri despre un anume Petrache Notaru, care a comis acele fapte de cotitură din viața unei mici comunități rurale. El este arhitectul neștiut al unei lumi, care, sintetic, poate fi numită Lizoanca.

 Bazat pe un caz real, romanul este o radiografie a societății actuale, aflate la final.

ddd2016 este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusă în 10 limbi, invitată la numeroase târguri şi evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Dintre romanele sale amintim Fantoma din moară (2008), roman amplu despre comunismul românesc, distins cu Premiul pentru Proză al USR.,  Zogru (2006), reeditat în colecția Top 10+, și  Lizoanca la 11 ani (2009), recompensat cu Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române.

Cel mai recent roman al său este Manuscrisul fanariot (2015).

Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist.

Recenzia romanului o puteți citi aici.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.