Lizoanca la Skopje

Doina Ruști participă la Festivalul Internațional de literatură “Book Stars”, desfășurat la Skopje în perioada 24 octombrie -11 noiembrie.

festival-literary

liza-macedo-2Invitată de și de Ministerul Culturii din Macedonia, romanciera va citi din romanul Lizoanca, recent tradus în macedoneană (Antolog, 2016), carte în apariția căreia un rol însemnat l-a avut  și Institutul Român.

Romanul Doinei Ruști propune treisprezece povestiri despre un anume Petrache Notaru, care a comis acele fapte de cotitură din viața unei mici comunități rurale. El este arhitectul neștiut al unei lumi, care, sintetic, poate fi numită Lizoanca.

 Bazat pe un caz real, romanul este o radiografie a societății actuale, aflate la final.

ddd2016Doina Ruști este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusă în 10 limbi, invitată la numeroase târguri şi evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Dintre romanele sale amintim Fantoma din moară (2008), roman amplu despre comunismul românesc, distins cu Premiul pentru Proză al .,  Zogru (2006), reeditat în colecția Top 10+, și  Lizoanca la 11 ani (2009), recompensat cu Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române.

Cel mai recent roman al său este Manuscrisul fanariot (2015).

Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist.

Recenzia romanului o puteți citi aici.

Lasă un semn

comentarii

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.