Galben ca șofranul, de İnci Aral

3d_Inci Aral_Galben ca sofranulEditura publică în afara colecțiilor „Galben ca șofranul”, de İnci Aral, în traducerea Leilei Ünal.

Despre autor: İnci Aral s‑a născut în Denizli în 1944. A început să scrie în 1976, mai întâi povestiri, apoi a publicat mai multe romane (dintre care amintim Păsări moarte, Fidelitate, Când ți‑ai cântat cântecul) eseuri, volume autobiografice. Cărțile ei au fost traduse în nouă limbi. İnci Aral trăiește în prezent în Istanbul.

İnci Aral, o foarte apreciată scriitoare din Turcia, apare pentru prima dată într-o românească, după ce cărțile ei au fost deja traduse în alte nouă limbi. Galben ca șofranul este romanul a trei protagoniști înconjurați de vise și de speranțe, dar și de angoase și dezamăgiri, aflați în căutarea succesului profesional și personal. Viețile li se intersectează neașteptat, iar ceea ce urmează este un vârtej în care banii, puterea și sexul fac jocurile. Amprenta lăsată asupra vieții lor de tradiție, de educație, de stilul de viață și de experiențele protagoniștilor le va ghida acestora acțiunile.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.