SB-908-RPC

Pe dilemaveche.ro citim cronica filmului Passion, cronică scrisă de către Andrei Gorzo. Passion poartă semnătura lui Brian De Palma, cel care, acum niște ani, a fost numit primul postmodernist de la Hollywood. Se pare că acest film, ieșit pe piață anul trecut, are cam aceleași trucuri și recuzite specifice lui De Palma, dar care nu prea mai conving și sunt ușor demodate. Pe de altă parte, spune Andrei Gorzo în cronica lui, „De Palma e destul de „la zi“ cu noile tehnologii, iar filmul face caz de asta: plasat într-o agenţie internaţională de publicitate, Passion spune o poveste de perfidie corporatistă – două colege dîndu-şi tot mai rău la gioale una alteia –, în care Skype-ul, butonul de „send“ şi mai ales camera de filmare din telefonul mobil joacă un rol important (alături de tradiţionalele home movies pornografice şi camere de supraveghere din locuri publice).” Alte detalii despre film pot fi citite, cum spuneam, în cronica de pe dilemaveche.ro.

**

Recomandarea de lectură o găsim şi de această dată pe semnebune.ro. Şi, dacă tot e sezonul vacanţelor, ce merge mai bine decât un roman poliţist bine scris? Val Ceau ne îndeamnă să ne delectăm cu volumul Cutia cu bomboane otrăvite, de Anthony Berkeley. „Șase personaje (nu în căutarea unui autor, ca în Luigi Pirandello) ci în căutarea unui criminal. Șase teorii, bine argumentate, aproape perfecte, credibile, însă doar una este cea bună și e nevoie să citim de două ori ultimele pagini pentru a înțelege cine a ucis. O delicioasă bomboană, nu otrăvită, chiar hrănitoare, acest roman al lui Anthony Berkeley”, scrie Val Ceau pe semnebune.ro. Tot acolo, el oferă mai multe detalii referitoare la această carte, detalii care vă vor ajuta să decideţi dacă alegeţi să o citiţi sau nu.

**

„Unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori români urcă pe scena Sălii Palatului, alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ pentru a debuta ca narator în cantata „Gurre-Lieder“, de Arnold Schönberg. Evenimentul va avea loc în numai o lună, pe 7 septembrie”, citim pe ziarulmetropolis.ro. Este vorba despre actorul Victor Rebengiuc, care debutează într-o astfel de ipostază și care va nara o poveste de iubire dintr-o legendă daneză medievală. Potrivit organizatorilor, se anunță un spectacol extraordinar, pentru care încă se mai pot achiziționa bilete. Menționăm că este unul dintre puținele spectacole din cadrul Festivalului Enescu la care se mai găsesc bilete. La cele mai multe, acestea s-au epuizat deja.

**

România e o țară apatică ce respinge atât reformele, cât și menținerea status quo-ului (conservatorismul). În acest context de apatie generalizată, favorizat de incertitudinea economică și de scepticismul generalizat, tinerii se bazează pe dmocrație și pe capitalism, ca stâlpi ai societății, neîncrederea în stat fiind larg răspândită”, citim pe totb.ro, într-un articol intitulat România de astăzi în viziunea tinerilor. Afirmația citată este concluzia unui studiu recent dat publicității de către Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), care a urmărit diverse dezbateri online la care au participat tineri români. „În perioada 2010-2013, ARDOR a derulat programul Closer to Oxford, o serie de dezbateri online pe teme dintre cele mai diverse, de la decriminalizarea pirateriei pe internet și predarea religiei în școli, la publicitatea adresată copiilor sau nesupunerea civică. (…) În jur de 400 de echipe de studenți și masteranzi din București, Cluj, Iași, Timișoara și Republica Moldova au participat la nouă concursuri de debate, ceea ce a însemnat aproximativ 800 de luări de poziție”, mai citim pe totb.ro, unde găsiți articolul integral, cu foarte multe detalii.

**

În acest weekend are loc Festivalul Summer Well 2013, care se va desfășura la Domeniul Știrbey, din Buftea. Pentru cei care nu au mașini, organizatorii spun că va exista o linie de transport specială București-Buftea și retur. “Va pleca de la Stația Muzeul Țăranului Român de lângă Piața Victoriei și va face legătura cu Buftea. Cursa va funcționa până în juul orei 1 AM în fiecare noapte după concerte”, citim pe metropotam.ro. Tot potrivit celor declarate de către organizatori, vor avea loc și altfel de manifestări culturale, pe lângă concerte. „Avem două zone dedicate filmului (Pop Up Cinema), o expoziție, o scenă secundară pentru un show care combină proiecțiile cu dansul, 3D mapping, zone de relaxare”, se mai spune pe metropotam.ro, unde puteți citi și alte informații despre acest festival.

 

banner-revista-presei-SPT

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.