SB-1608-RPC

În perioada 18 august – 8 septembrie, în fiecare seară, de marţi până duminică, începând cu ora 21:00, Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Asociaţia Culturală Metropolis îi invită pe bucureşteni la proiecţii de film în aer liber”, citim pe ziarulmetropolis.ro. Acest concept de cinema în aer liber va fi pus în practică în Parcul Titan, iar filmele vor putea fi văzute pe un ecran imens, de 120 de metri pătraţi. „Publicul bucureştean se va putea bucura alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de filme în avanpremieră naţională, filme recunoscute internaţional pentru valoarea lor cinematografică şi pentru succesul la public”, mai citim pe ziarulmetropolis.ro. Amintim câteva dintre filmele care vor rula în Parcul Titan: A Royal Affair, Superstar, The angels’ Share, Los Amantes Pasajeros.

**

Pe semnebune.ro avem astăzi o nouă recomandare de carte. Sowilo semnează recenzia volumului Furie, de Salman Rushdie. „Secolul în care trăim este unul cu viteză maximă de schimbare. ”Curând” e mâine și cândva devine ieri. Să zicem că suntem supuși ciulendrei tehnologice și că devenim puțin mai inumani, că o parte din noi se robotizează. Nu mai avem de fapt răbdare, nici pentru noi înșine și nici pentru ceilalți. Și această Furie a lui Salman Rushdie se scufundă încet în fundalul orașului New York. Romanul despre care vă scriu astăzi este poate cel mai accesibil roman dintre celelalte opere ale scriitorului englez de origine indiană”, citim în recenzia de pe semnebune.ro, unde găsiţi detalii mai multe, inclusiv despre alte cărţi ale acestui scriitor.

**

La Muzeul Naţional de Istorie a României poate fi vizitată expoziţia 1913. Al Doilea Război Balcanic şi Pacea de la Bucureşti. Pe site-ul Muzeului, pe mnir.ro, citim: „Sunt prezentate publicului documente diplomatice de mare valoare, purtând semnătura regelui Carol I și a celor mai de seamă oameni politici ai țării (inclusiv originalul Tratatului de Pace), note, telegrame și scrisori care reflectă „lupta” diplomatică dinainte, din timpul și de după terminarea războiului și încheierea păcii, planuri de campanie, hărți operative și rapoarte militare din timpul campaniei la sudul Dunării.” Expoziţia poate fi vizitată până în data de 15 octombrie, de miercuri până duminică, între orele 10 şi 18.

**

Pe totb.ro puteţi citi un reportaj interesant, semnat de Ioana Moldovan, reportaj ce poartă titlul Viaţa de zi cu zi sub ocupaţie militară. „Luna trecută, am avut ocazia să petrec o săptămână în Cisiordania. În limbaj diplomatic, cunoscută sub termenul de Teritorii Palestiniene Ocupate. Mă aflam pentru prima oară în viaţa mea într-un teritoriu aflat sub ocupaţie militară. M-am dus acolo ca să încerc să înţeleg cum e viaţa în asemenea condiţii. Voiam să găsesc răspunsuri, însă nu la întrebări legate de ce anume se întâmplă acolo – asta urma oricum să văd –, ci mai degrabă legate de consecinţele umane ale realităţii din teren”, scrie Ioana Moldovan pe totb.ro, unde veţi găsi reportajul integral, inclusiv imagini din zona respectivă.

**

Weekendul care vine poate fi încheiat pe acorduri de jazz. Unde şi când? Duminică, 18 august, de la ora 20, în grădina Green Hours. Iubitorii genului au ocazia să ia parte la un recital de jazz de calitate, mai exact recitalul intitulat „Both sides of the river, a special session of jazz & improvised music”, după cum aflăm chiar de pe greenhours.ro, site-ul cunoscutului club de pe Calea Victoriei. Este vorba despre o seară cu John Betsch (USA) – tobe, Mircea Tiberian – pian şi Michael Acker – double bass. Cei care vor să fie siguri că vor găsi locuri în grădina Green Hours, pot face rezervări din timp.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.