Noutățile editurii CDPL. Cărți în format digital

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 11.10.2013 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Confidența unui loser de Anatol Moraru

Confidența unui loser e o altă cronică existențială a orașului provincial și, îndeosebi, o scanare a lumii campusului cu tipologiile și situațiile ei reale. Factologia volumului mai conține și alte realități întâmplate în țara dintre râuri. Implicarea biograficului în șantierul textului e frecventă. Personajele trăiesc, sub măștile ironiei și ale ludicului, drame existențiale complexe.

Riduri de Mihail Vakulovski

Riduri deschide colecția „Falanga basarabeană“ (coordonator Dumitru Crudu). Un volum al tinereții vitaliste care începe să se obișnuiască treptat și sigur cu ridurile societății cu o speranță de viață din ce în ce mai exact stabilită. Un volum de versuri care sfidează moartea prin chiar urmele pe care le lasă în urmă, ca niște tatuaje, amintirea poeziei vieții celor dragi.

Poeme prerafaelite de Dumitru Bădița

Poemele prerafaelite au fost publicate în 2008, de editura Pontica, patronată de criticul literar Marin Mincu, în același timp șef absolut al cenaclului literar „Euridice“, unde îmi plăcea să-l ascult nazalizând, iar pe poetul Octavian Soviany graseind. În anii aceia, funcționa, uneori frenetic, clubliterar.com, unde am postat toate poemele înainte de a fi tipărite. Mediul virtual m-a scutit de frecventarea periculoasă a cârciumilor scriitoricești. Datorez clubliterar.com activitatea încă normală a ficatului meu. Au trecut 5 ani de la tipărirea prerafaelitelor. Eforturile nocturne ale prestidigitatorului Victor Jalbă-Șoimaru au condus la redigitalizarea poemelor și împachetarea lor într-un eBOOK lansat de Editura Casa de Pariuri Literare. Din virtual au venit, în virtual s-au întors, sper nu spre indiferența cititorului realmente viu.“ – Dumitru Bădița

 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.