top t  Buzău – festivalul rezistenței rock, lansare în Club A

Vineri, 28 aprilie, în Club A se va lansa volumul top t  Buzău – festivalul rezistenței , în cadrul festivalului tradițional al Casei de pariuri literare. 79 propune de la ora 17.00 un tur virtual prin istoria festivalului, proiecția unor documentare realizate de despre istoria top t, dar și o colecție de afișe, tricouri, programe ale tuturor edițiilor.

De la ora 19.00, volumul va fi prezentat de Tolea Poștovei, Florin Artene, , Florin-Silviu Ursulescu și . Cu acest prilej se vor anunța toate noutățile legate de reluarea festivalului, în septembrie 2017.

Volumul – festivalul rezistenței (re)aduce în discuție istoria celui mai important festival rock al României. Apărut în seria STRATONE, cu coordonator, volumul beneficiază de un cuvânt introductiv semnat de Gabi Gomboș plus o postfață de Florin-Silviu Ursulescu, doi grei ai istoriei festivalului. Structura este una cumva istoricizantă: un palmares al edițiilor, un amplu interviu cu Cornel Constantinescu, Tolea Poștovei și Florin Artene, trei dintre artizanii organizatori, un capitol dedicat scenei rock buzoiene, impresii ale participanților la festival, interviuri realizate de-a lungul timpului în caietele program. Veți regăsi și multe fotografii din edițiile top t.

Cartea-document este și o pledoarie pentru revenirea festivalului în circuitul național, editura propunând în noiembrie 2016, la târgul Gaudeamus, un stand personalizat al festivalului. Ebook aici.


continuă seria celor 30 de întâlniri unu și unu (Club A, 2010-2012) și reprezintă cam singurul spațiu underground care nu pactizează cu zona deconturilor oficiale. Deși este un festival editorial, atipic și neînregimentat, nu se limitează la titlurile CDPL, prezentând cele mai importante repere literare contemporane și punând un accent deosebit pe istoria editurilor și documentarele cu și despre scriitori. 12 ediții au fost exclusiv muzicale.

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 3021