Se intoarce IDC. Cu penita la atac!

Gata cu leneveala. A trecut vara, deşi vremea încă mai îndeamnă la contemplaţie,  în Centrul Vechi, la bere. Nu ştiu dacă v-a mai ars de creaţie la 40 de grade, asfalt topit, dar sper din toată inima ca mărcar nopţile înmuiate în nesomn lichefiat să vă fi stârnit ceva poveşti de spus. Undeva pe aici, scormoneam după ocazii pentru scriitorii tineri, pentru că, să fim serioşi, vremea manuscrisului legat cu sfoară şi trimis pe adresa redacţiei a cam apus. Colorate şi diverse, concursurile literare se înşirau cam ca obstacolele în jocurile video, pentru fiecare nivel de curaj şi de anduranţă.

Acum, anunţ cu surle şi trâmbiţe începerea ediţiei a treia a Concursului de ”, proiect marca Adlittera, care promite să se facă mare. Regulile sunt simple: dacă vă mănâncă degetele în stil liric sau narativ, dacă aveţi o poveste fascinantă de zis, bine închegată, într-o română impecabilă, în care vă jucaţi cu punctele de suspensie pentru că vă permiteţi, nu pentru că aţi uitat celelalte semne de punctuaţie, dacă daţi o fugă în afara cotidianului doar în versuri, dar până acum nu aţi avut curajul sau ocazia de a vă arăta creaţiile, trimiteţi textele pe adresa idc@adlittera.com. Detalii găsiţi aici. Mai am o propunere atractivă pentru voi. Pe parcursul IDC, vă puteţi bucura de atelierele de creaţie, îndrumaţi de poetul Răzvan Ţupa, pe care îl puteţi agasa cu o mie de întrebări despre tot ce vă frământă şi înseamnă sau poate naşte poezie. Prin simpla existenţă a cititorilor săi, literatura are o latură interactivă, pe care atelierele de creaţie o explorează din plin.

IDC îşi aşteaptă „victimele”, pentru o perioadă nebună, de revelaţii literare, exerciţii de imaginaţie şi de voinţă. Lăsaţi televizorul, autocompătimirea şi cotidianul deoparte, pentru o vreme. Scoateţi o foaie de hârtie şi un stilou şi aduceţila lumină universul imaginaţiei voastre. Şi nu uitaţi, citiţi, citiţi, citiţi. E singurul exces care nu dăunează.

A.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Banciu

Andreea Banciu
Vice-președinte și Director de Programe al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (2007), Andreea este traducător de text literar (Master pentru TTLC, 2010) și editor experimentat. Manager al proiectului cultural „Scrie-ți povestea” (#FILIT Iași). Îi plac înotul și chitara clasică. Scrie, vorbește și râde mult.