Dispozitive infernale

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 13.03.2012 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Magia este periculoasă însă dragostea este şi mai periculoasă!

New York Times Bestseller: „O serie care anticipează aventurile din Instrumente mortale

Dispozitive infernale de Cassandra Clare, cartea a doua „Prinţul mecanic”.

În lumea magică a Londrei victoriene, Tessa Gray şi-a găsit în sfârşit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.

Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată.

Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi  că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.

Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?

În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase,

Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.

 

Traducere din limba engleză de Shauki Al-Gareeb şi Bogdan Alexandru Sasu

ISBN: 978-973-102-369-4

ISBN: 978-973-102-433-2 (vol. 2)

Format: 15×23 cm, 432 pagini, copertă cartonată cu supracopertă

Preţ: 44,90 lei 

Despre autor

Cassandra Clare s-a născutla Teheran, în Iran, din părinţi americani. O mare parte din copilărie şi-a petrecut-o călătorind în întreaga lume împreună cu familia (inclusiv în Himalaya). Cărţile au fost prietenii ei cei mai buni – oriunde se ducea, avea cu ea o carte.

Anii de liceu şi i-a petrecut la Los Angeles, perioadă în care scria povestiri ca să-şi amuze colegii, inclusiv un roman intitulat The Beautiful Cassandra (Frumoasa Cassandra), inspirat de povestirea cu acelaşi titlu de Jane Austen (de unde şi-a luat mai târziu şi pseudonimul literar). După încheierea studiilor, Cassie a locuitla Los Angeles şi New York, unde a lucrat la diverse reviste.

Este autoarea seriilor de mare succes Instrumente mortale şi Dispozitive infernale. În prezent, locuieşte în Massachusetts împreună cu logodnicul său, pisicile lor – şi înconjurată de şi mai multe cărţi.

www.cassandraclare.com 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.