Despre ce să scrii când nu știi despre ce să scrii?

După câteva ore de stat cu ochii în ecran, îmi vine să închid laptopul, să mă întind în pat și să zic asta e – e vara și e cald.

Nu îi doresc nici celui mai crunt dușman să stea în fața unei coli albe, să scrie două rânduri apoi să le șteargă.

Parcă nu are rost, nici muzica nu funcționează, mai mult mă adoarme decât să mă țină concentrată.

Toate sunt împotriva mea:  masa zgârie, îmi prinde mâna, eu țip la ea, mă las pe spate și dau cu capu’ de zid, tastatura scrie ba în română ba în engleză.

Să fie chiar așa de greu să compui un articol? După atâtea pregătiri mă simt mai terminată decât după 4 ture de teren și doua etaje.

Atmosfera mea de scris nu se compara cu atmosfera de scris a unui om normal. Un om normal nu ar fi atent la toate detaliile, gen vântul bate spre est și perdeaua o ia spre vest. Ei bine – poftim… pe mine genul asta de chestii mă scot din minți. Când eu scriu totul să fie perfect, până și muzica trebuie să fie tare, dar și silențioasă în același timp.

După lungi cugetări le rezolv pe toate și mă văd iar în fața unui ecran alb fără nici un subiect, cu sute și mii de gânduri care îmi curg prin vene, trec printre dinții creierului și ies fluturi, fluturi, sute de fluturi care își scot limbile, se agață în cârlige de rufe, se usucă și mor, iar eu aproape că mă dau cu capul de tastatura poate poate o ieși ceva care să mă întoarcă la 180 de grade cu tot cu scaun prin zid, prin balcon.

Simt o plăcere crudă în a complica lucrurile mai ales când sunt pe ultima sută de metri. Îmi masez creierul până când degetele îmi fac riduri, paharele se sparg și se crapă de dimineața.

În final… Ce să aleg? Când pot să scriu despre toate.

de

sursa foto aici

 

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Avatar
Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010. A fost Manager de proiect al Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, din 2012 până în 2015. A publicat "Rock în Praga" în 2011 și "#kazim (contemporani cu primăvara arabă)" în 2014 la editura Herg Benet.

Comentarii

  1. Nu mi-am spus si ideea, dar am dat enter la comment..

    Ideea era ca ar putea fi de ajutor pentru momentele fara inspiratie.

  2. Pot sugera un site cu muuulta muzica buna: http://stereomood.com

    Am o usoara dependenta vis-a-vis de site. E muzica in functie de starea de spirit: happy, sad, need of love, piano, calm, beach… si alte gramezi de dispozitii zilnice.

  3. Am o senzaţie de deja vu, citind acest text. O fi vara de vină. O fi teancul de gânduri, o fi lehamitea…