Se numea Sarah

Joi, 17 februarie, începând cu ora 18:30, la librăria Humanitas Kretzulescu, Editura vă aduce în atenţie cartea Se numea Sarah, de Tatiana de Rosnay, în lectura îndrăgitei actriţe Maia Morgenstern.

În calitate de vorbitor, ne va fi alături scriitorul Bedros Horasangian. Irina Ilie, redactorul coordonator al seriei de LITERAtură, va fi gazda evenimentului.

Seara de lectură se va încheia cu o sesiune de autografe.

Prezentarea cărţii:
Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiţă evreică în vârstă de zece ani, este arestată în toiul nopţii, împreună cu părinţii ei, de poliţia franceză, dar nu înainte de a-şi încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera.
Paris, mai 2002: Julia, o jurnalistă americană, stabilită de mulţi ani la Paris şi măritată cu un francez, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorării a şaizeci de ani de la acest eveniment de tristă amintire în istoria Franţei. În timpul investigaţiei sale, Julia descoperă întâmplător o serie de secrete de familie adânc îngropate, care o leagă de Sarah, şi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe măsură ce se adânceşte în trecutul ei, lucrurile pe care le află o tulbură şi o fac să-şi pună întrebări cu privire la propria existenţă.

Se numea Sarah este povestea înduioşătoare a două familii unite de un secret teribil, dar şi o tulburătoare pagină de istorie: Tatiana de Rosnay descrie un episod real din Franţa aflată sub ocupaţie şi rupe tăcerea care înconjoară un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.
Cel mai bine vândut autor francez din Europa în 2010, o carte publicată în 36 de ţări şi vândută în peste 3 milioane de exemplare!

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 2990

Comentarii

  1. petre spune:

    ce experienta tulburatoare a avut aceasta fetita…