Bilant Gaudeamus 2011 – Ed. Herald

completare la „Bilant Gaudeamus 2011

Cele mai căutate cărţi de la Editura la Târgul Internaţional Carte de învăţătură
23 – 27 Noiembrie 2011 – ediţia XVIII-a

1.     Danand, The Gift of Now, Colecţia Meditaţii Vizuale, 2011
Paginile acestei carti va ofera prilejul de a descoperi cat de vasta este propria minte, de a accesa zone profunde ale libertatii interioare de a gandi, simti si trai dincolo de sensurile si interpretarile pe care suntem obisnuiti sa le dam evenimentelor mental-emotionale interioare si intamplarilor de viata exterioare.
Pret:42 Lei

2.    Sorin Ene, Depresia. Evadare din Infern,Colecţia Psihoterapia, 2011
„Cand am inceput sa scriu randurile pe care le cititi acum, am avut multe indoieli privitoare la posibilitatile personale de a sintetiza si expune coerent un fenomen atat de complex. Fenomenul depresiv are, precum mitologicul Proteu, foarte multe fete.” – Sorin ENE
Pret catalog:19 Lei
Pret site:16 Lei

3.     Marcellin Berthelot, Originile alchimiei, Colecţia Historia, 2011
Lumea a ramas astazi fara mistere; gandirea rationalista are pretentia ca a inteles totul, ca a elucidat totul; stiinta face eforturi de a ne oferi o perspectiva pozitivista si logica despre toate lucrurile si isi extinde determinismul fatal pana spre lumea morala. Nu stim daca deductiile imperative ale ratiunii stiintifice vor reusi sa constientizeze intr-o zi prezenta divina, care a starnit odinioara atatea discutii si pe care nu am reusit niciodata sa o impacam cu sentimentul nu mai putin imperativ al libertatii umane.
Pret catalog:29 Lei
Pret site:24,50 Lei

4.    Constantin Daniel, Misteriile lui Zalmoxis,Colecţia Historia, 2011
„Dupa marturiile autorilor antici si dupa cele ale autorilor moderni, tracii, in general, si geto-dacii, in special, au avut culte de mistere foarte dezvoltate. Mai mult, toate misteriile elenice existente la greci, in epoca clasica, erau de origine traca, fiind create de traci si impregnate de spiritualitatea traca. De aceea, am considerat util sa studiem aceste misterii ale geto-dacilor, care au constituit, de altfel, ca si la greci si la romani, adevarata esenta a religiei lor.” – Constantin Daniel
Pret catalog:38 Lei
Pret site:32 Lei

5.     Arthur Darby Nock, Sfântul Pavel, Colecţia Fiat Lux, 2011
Lucrarea misionară a Sfântului Apostol Pavel a avut o înrâurire profundă asupra omenirii timp de mai bine de optsprezece secole, iar scrierile şi gândirea sa au fost supuse unor cercetări atente de către generaţii întregi de exegeţi biblici. Chiar şi astfel, nimeni nu poate cuprinde în totalitate complexitatea chestiunilor implicate de interpretarea textelor pauline. Prezentul volum urmăreşte să înlesnească o mai bună înţelegere a Sfântului Pavel, atât ca om cât şi ca scriitor, în contextul timpului său.

6.    Vasile Andru, Terapia destinului, Colecţia Metanoia, 2011
In volumul anterior si ingemanat cu acesta, Viata si semn (1989), avansam o promisiune si un avertisment: Nimeni nu moare de moarte buna, ci de cumul de erori. Omul este facut pentru realizare si longevitate. El este „programat” natural pentru o viata de peste 100 de ani; capacitatea celulelor de a se multiplica s-ar epuiza spre 120 de ani! Dar omul rateaza aceste premise cantitative si calitative ale fiintei. El traieste putin, adica sub programul sau natural; el nu stie sa-si dezvaluie calitatile de exceptie.
Pret catalog:34 Lei
Pret site:28,50 Lei

7.     Jean-Marie Ragon, Ortodoxie masonică. Istorie, rituri, doctrine, Colecţia Historia, 2011
Masoneria susţine că există o cale de viaţă superioară şi mai tainică decât aceea pe care călcăm de obicei, şi că atunci când lumea exterioară îşi pierde atracţia pentru noi şi se dovedeşte insuficientă pentru împlinirea nevoilor noastre mai adânci, vom fi siliţi să ne întoarcem în noi înşine, să batem la uşa lumii noastre interioare. Pentru această lume interioară şi pentru calea care duce la ea, Masoneria ne promite lumina, ne trasează jaloanele şi arată condiţiile care să ne permită progresul. Acesta este singurul scop al Masoneriei.

8.     Vasile Andru, Isihasmul sau meşteşugul liniştirii, Colecţia Confluenţe, 2011
Isihasmul este redescoperit. Lumea afla despre el, se apropie de el, vrea sa practice. Acest interes sporit se constata mai ales in spatiul ortodoxiei, unde isihasmul este „la el acasa”. Catolicismul recupereaza si el isihasmul, Vaticanul da un indemn la integrarea acestei practici in viata spirituala. Astfel, in anii nostri, inceteaza definitiv o polemica veche. Polemica isihasta a inceput la 1341, intre doua personalitati simbol: ortodoxul Grigorie Palamas de la Muntele Athos, adept al contemplatiei si aparator al isihastilor, si dominicanul Varlaam din Calabria, adversar al contemplatiei, adversar al rugaciunii isihaste, adept al autoritatii sacramentelor, al celor 7 taine.
Pret catalog:24 Lei
Pret site:20 Lei

9.     Bertrand Russell, Misticism şi logică şi alte eseuri, Colecţia Cogito, 2011
Misticism si logica porneste de la incercarea de a oferi raspuns unor interogatii fundamentale: 1. Care dintre cele doua modalitati de cunoastere, ratiunea si intuitia, este superioara – daca exista superioritate in acest caz? 2. Pluralitatea si diviziunea sint integral iluzorii? 3. Se poate vorbi despre o irealitate a timpului? 4. Carui tip de realitate apartin binele si raul? Raspunzind cu rigoare filosofica si coerenta logica acestor intrebari, Bertrand Russell desfide misticismul integral, dogmatic si pretins transcendent, dar retine ca pozitiva particulara experienta a iluminarii mistice, care se bizuie pe o intelepciune a simtirii demna sa devina atitudine existentiala, fara insa a fi transformata in crez de viata.
Pret catalog:26 Lei
Pret site:22 Lei

10.     Geshe Rabten, Meditaţia şi viaţa cotidiană, Colecţia Himalaya, 2011
Cartea de fata cuprinde doua invataturi de mare insemnatate: „Starile constiintei” si „Meditatia si viata cotidiana”. Starile constiintei trateaza despre unul dintre subiectele cele mai importante ale buddhismului. Mintea sau constiinta nu este o simpla tema comuna religiilor si filozofiilor, ci reprezinta, de fapt, punctul central al tuturor trairilor noastre, insasi caracteristica ce distinge fiintele de restul fenomenelor existente. Tocmai pentru ca poseda minte, fiintele, indiferent de forma si marimea lor, ocupa primul loc in invataturile lui Buddha. Legea Karmei, reincarnarea, Samsara (ciclul existentelor) si Nirvana (eliberarea) au sens doar pentru ca mintea exista. In lipsa acesteia dispar toate criteriile de evaluare a universului nostru conceptual, cum ar fi bun/rau, just/eronat, important/insignifiant, caci ele sunt bazate pe trairile fiintelor sensibile.
Pret catalog:24 Lei
Pret site:20 Lei

11.     Norman Cousins, Anatomia unei boli, Colecţia Terapia, 2011
Misticism si logica porneste de la incercarea de a oferi raspuns unor interogatii fundamentale: 1. Care dintre cele doua modalitati de cunoastere, ratiunea si intuitia, este superioara – daca exista superioritate in acest caz? 2. Pluralitatea si diviziunea sint integral iluzorii? 3. Se poate vorbi despre o irealitate a timpului? 4. Carui tip de realitate apartin binele si raul? Raspunzind cu rigoare filosofica si coerenta logica acestor intrebari, Bertrand Russell desfide misticismul integral, dogmatic si pretins transcendent, dar retine ca pozitiva particulara experienta a iluminarii mistice, care se bizuie pe o intelepciune a simtirii demna sa devina atitudine existentiala, fara insa a fi transformata in crez de viata.
Pret catalog:23 Lei
Pret site:19,50 Lei

12.     G.I. Gurdjieff, Viziuni din lumea reală, Colecţia Metanoia, 2011
Viziuni din lumea reala este un volum fundamental pentru intelegerea invataturii lui Gurdjieff. In spatiul francofon, ea este cunoscuta indeosebi sub titlul Gurdjieff parle a ses eleves („Gurdjieff le vorbeste elevilor sai”), iar in spatiul anglo-saxon, sub titlul Views from the Real World („Viziuni din lumea reala”). Volumul este o colectie realizata de principalii discipoli ai lui Gurdjieff, dupa moartea acestuia si are la baza – dupa cum arata inclusiv subtitlul editiei din 1973 – discutiile timpurii purtate la Moscova, Essentuki, Tiflis, Berlin, Londra, Paris, New York si Chicago. In 1973, cartea a aparut simultan in Statele Unite ale Americii si in Canada.
Pret catalog:29 Lei
Pret site:24,50 Lei

13.     Rechung Dorje Tagpa, Milarepa, marele yoghin tibetan, Colecţia Himalaya, 2011
Cartea celor o mie de cuvinte sau Jetsun-Kahbum este povestea vietii si faptelor lui Milarepa, cel mai de seama yoghin al Tibetului si totodata unul dintre cei patru discipoli de frunte ai lui Marpa Traducatorul. Scrisa acum opt sute de ani de catre Rechung Dorje Tagpa, biografia lui Milarepa frapeaza prin simplitate si claritate, fiind considerata una din scrierile sacre ale Orientului si cartea fundamentala a Scolii Kargyutpa. In Tibet, Jetsun-Kahbum poseda rara calitate de a fi pretuita atat de clasele literate si invatate, cat si de oamenii obisnuiti; ea nareaza viata celui mai indragit personaj tibetan, socotit deopotriva ascet ideal si renumit poet si autor de cantece.
Pret catalog:30 Lei
Pret site:25 Lei

14.     Gonsar Rinpoche, Esenţa doctrinei buddhiste, Colecţia Himalaya, 2011
In Esenta reunita, un text de maxima lapidaritate, Venerabilul Pabongka Rinpoche ofera toate indrumarile necesare pentru parcurgerea caii spre trezie si dobandirea Iluminarii. Maestrul Gonsar Rinpoche a comentat in detaliu aceste invataturi in cadrul unui curs din vara lui 2002, la Leysin (Elvetia). Conferintele tinute cu acea ocazie au fost stranse in volumul de fata, intitulat Esenta doctrinei buddhiste. Cu o verva si o claritate incomparabile, el a stiut sa puna in valoare profunzimea invataturii maestrului Pabongka, textul-sursa devenind astfel accesibil oricui. Gasim aici sfaturi simple si precise care, practicate cu sinceritate, zel si entuziasm, devin cheia care permite deschiderea usii eliberarii.
Pret catalog:28 Lei
Pret site:23,50 Lei

15.     Lobsang Rampa, Cunoaşterea de sine, Colecţia Scrieri Iniţiatice, 2011
Cartile cu caracter esoteric si literatura de specialitate furnizeaza o sumedenie de informatii privitoare la aura omului, viata in astral, telepatie, imaginatie creatoare, hipnotism, puteri paranormale si altele de acest fel. Toate sunt concepte pe care ni se intampla sa le privim cu un anumit grad de suspiciune, cauzat de sursele mai mult sau mai putin demne de incredere.
Pret catalog:38 Lei
Pret site:23,50 Lei

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.