Editura Mix

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 26.05.2010 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: .

Editura MIX este in prezent un nume de referinta in domeniul spiritualitatii practice. Atunci cind am pornit la drum, ne-am propus sa publicam carti care sa contribuie la ridicarea nivelului spiritual al oamenilor, sa publicam carti care aduc valoare in viata cititorilor.

Desi vremurile pe care le traim sunt atat de tulburi, desi exista o confuzie enorma in ceea ce priveste valoarea si nonvaloarea, desi oamenii sunt acaparati de viata cotidiana si se instraineaza din ce in ce mai mult de ei insisi neglijind nevoile profunde ale sufletului lor, deoarece inca mai exista cautatorii spirituali ce isi doresc sa descopere si sa urmeze cai spirituale autentice, ne vom pastra idealurile cu care am pornit la drum si vom urmari in contiunare sa aducem valoare in viata cititorilor nostri prin selectarea cu si mai mare atentie a cartilor publicate, prin oferirea unor servicii peste asteptari si prin a-i incuraja prin vorba, gand sau fapta, sa faca in viata alegerile cu inima si nu cu mintea.

Speram ca astfel si noi si cititorii nostrii vom reusi sa devenim modele de lumina, spiritualitate, intelepciune, bun simt pentru a dovedi celor din jurul nostru ca este posibil un mod alternativ de existenta care nu presupune compromisuri, suferinta, instrainare si pentru a contribui astfel fiecare in modul lui unic la transformarea in bine a umanitatii.

O trasatura aparte a cartilor noastre este aceea ca majoritatea lor vorbesc despre aspecte complexe ale existentei intr-un limbaj simplu si accesibil tuturor, cartile fiind apreciate atat de specialistii in filozofie, psihologie, religie, etc. cat si de oamenii simpli, tocmai datorita acestei capacitati a autorilor publicati de noi de a comunica idei pline de valoare si sens, in cuvinte simple.
Cartile noastre celebreaza potentialul uman; titluri precum Profetiile de la Celestine – James Redfield, Profetul – Kahlil Gibran, Cele patru legaminte – Miguel Ruiz, Rugaciunea broastei – Anthony deMello, Farmacie pentru suflet – Osho, Initierea – Elisabeth Haich sau Cele sapte legi spirituale ale succesului – Deepak Chopra reprezinta un dar de suflet pentru oricine iubeste cartea.
Unul dintre atuurile Editurii Mix este si relatia prietenoasa pe care am creat-o si o pastram intre noi si cititorii nostri, precum si intre noi si colaboratorii nostri (librari, engros-isti, tipografi, ziaristi). Suntem constienti ca fara toti acestia, Editura Mix nu ar putea continua ceea ce a inceput in anul 2000 si multumim, plini de recunostinta, celor ce prin vorba, gind sau fapta ne sprijina si promitem sa va oferim in continuare carti ce va vor imbogati mintea si spiritul.

Ordinea cronologica:

2000
– 6 septembrie – ia fiinta Editura MIX – „Magia cuvintelor”.
– Lansarea primei carti a editurii: Comentariul lui Osho la lucrarea Profetul de Kahlil Gibran [foto].

2001
– Apar citeva dintre cele mai valoroase titluri publicate de Editura Mix: in colectia romanul initiatic: Profetiile de la Celestine si A zecea viziune de James Redfield, in colectia Lumea din noi: Profetul de Kahlil Gibran si Arta pacii de Morihei Ueshiba, in colectia Alternative spirituale: Aurul din cea de a 1000-a dimineata de Armand Barbault si Tantra calea extazului de Georg Feuerstein, in colectia Osho: Cartea despre barbati.

2002
9 ianuarie – Editura Mix devine membru deplin al AER, se situeaza pe primul loc in topul regional al editurilor iar in luna iunie expediaza primul numar din newsletter-ului editurii numit de noi „Informix – Buletin de stiri despre carti si spiritualitate”.

2003
– Anul reeditarilor de succes: Profetul – Kahlil Gibran, Profetiile de la Celestine – James Redfield, Cartea despre femei – Osho, Arta de a iubi – don Miguel Ruiz, Cartea despre barbati – Osho, A zecea viziune – James Redfield, Cele patru legaminte – don Miguel Ruiz, Farmacie pentru suflet – Osho, Emotiile – Osho, Secretul Shambhalei – James Redfield.
Noiembrie – lansarea colectiei „Enciclopedia de Aikido”, proiectata sa apara in 5 volume.

2004
– Editura Mix se situeaza pe primul loc in topul regional al editurilor.

2005
Ianuarie – isi deschide portile cea mai importanta librarie ezoterica din Transilvania, Libraria Mix – „Spatiu al armoniei” (preluata in prezent de lantul de librarii Oasis).

2006
Iunie – o noua colectie la Editura Mix: Hubbard, cuprinzand titlurile: Bazele organizarii, Componentele intelegerii, Casnicia, Copiii, Mijloace pentru locul de munca, Cauza represiunii.

2007
– Incepem lucrul la colectia de carti pentru copii.

2008
– Dupa multa munca, (deoarece sunt carti mari din toate punctele de vedere :-)) reusim sa publicam citeva carti foarte valoroase. – „Autobiografia unui yoghin” de Paramahansa Yogananda ori „Intelepciunea Eneagramei” de Don Richard Riso si Russ Hudson sunt carti esentiale pentru cititorii interesati de spiritualitatea practica.

2009
– Apare prima carte din seria de carti pentru copii. Se numeste „Si animalele au sentimente” si, spre bucuria noastra, este bine primita de cititori.
– Anul 2009, anul crizei financiare a insemnat pentru Editura Mix un an al restructurarii severe a activitatii, an in care eforturile noastre au vizat mai mult supravietuirea decit dezvoltarea. A fost anul in care ne-am mutat intr-un nou sediu, anul in care ne-am reevaluat prioritatile si am hotarit, ferm, sa preferam calitatea in detrimentul cantitatii.

2010
– Apare cea de a doua carte din seria de carti pentru copii. Se numeste „Recunostinta” si speram sa fie cel putin la fel de bine primita ca si prima carte din aceata serie.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.