Editura Dacica

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 12.06.2010 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: .

Editura Dacica a luat fiinta in anul 2006. E inca un copil, dar la varsta pe care o are acum merge bine in picioare si vorbeste destul de mult si de bine, incat sa fie auzita.

Editam carti, harti si alte materiale despre lumea dacilor, carti de istorie, lingvistica si alte discipline ale omului, dar altfel decat in manuale, carti pentru copii si carti despre lumea satului, reproduceri dupa obiecte antice (cosoni, busturi de daci, gravuri vechi dupa Columna lui Traian).

Acest blog este o extindere a editurii si l-am creat pentru a avea mai mult spatiu de intalnire si taifas cu voi, caci avem multe de impartasit.

Pana la sfarsitul lui 2007 editura nu a avut un sediu propriu zis. Apoi, timp de un an, pana la sfarsitul lui 2008, editura a insemnat „eu singura, la mine acasa”, avandu-l ca sprijin direct doar pe Norman (Marian Coman), caruia i se datoreaza intreaga imagine a editurii (copertile cartilor, grafica site-ului etc.). Din ianuarie 2009 suntem o echipa si avem un punct de lucru, unde va asteptam cu drag. Am crescut si mergem inainte datorita voua.

Casa de editură „Dacica” a prins fiintă în anul 2006. Astăzi ea vă oferă:

  • Cărti despre lumea dacilor, care e în fapt lumea noastră în alt timp. Aceasta este colectia „Biblioteca Dacica”.
  • Cărti de lingvistica si filologie, ce privesc in special catre limba dacilor si substratul limbii române. Aceasta este colectia „Substrat”.
  • Cărti de istorie si alte stiinte ale omului, dar altfel si altcum decât în manuale. Aceasta este colectia „Frontiere”.
  • Cărți ilustrate pentru copii, cu aventuri în lumea dacilor. Aceasta este colectia „Pui de dac”.
  • Cărti despre lumea satului si traditiile noastre milenare, în colectia „Memoria satelor”.
  • Harți ale Daciei și alte surprize în afara colectiilor.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.