Editura Dacica

Dacica a luat fiinta in anul 2006. E inca un copil, dar la varsta pe care o are acum merge bine in picioare si vorbeste destul de mult si de bine, incat sa fie auzita.

Editam carti, harti si alte materiale despre lumea dacilor, carti de istorie, lingvistica si alte discipline ale omului, dar altfel decat in manuale, carti pentru copii si carti despre lumea satului, reproduceri dupa obiecte antice (cosoni, busturi de daci, gravuri vechi dupa Columna lui Traian).

Acest blog este o extindere a editurii si l-am creat pentru a avea mai mult spatiu de intalnire si taifas cu voi, caci avem multe de impartasit.

Pana la sfarsitul lui 2007 nu a avut un sediu propriu zis. Apoi, timp de un an, pana la sfarsitul lui 2008, a insemnat „eu singura, la mine acasa”, avandu-l ca sprijin direct doar pe Norman (Marian Coman), caruia i se datoreaza intreaga imagine a editurii (copertile cartilor, grafica site-ului etc.). Din ianuarie 2009 suntem o echipa si avem un punct de lucru, unde va asteptam cu drag. Am crescut si mergem inainte datorita voua.

Casa de editură „Dacica” a prins fiintă în anul 2006. Astăzi ea vă oferă:

  • Cărti despre lumea dacilor, care e în fapt lumea noastră în alt timp. Aceasta este colectia „Biblioteca Dacica”.
  • Cărti de lingvistica si filologie, ce privesc in special catre limba dacilor si substratul limbii române. Aceasta este colectia „Substrat”.
  • Cărti de istorie si alte stiinte ale omului, dar altfel si altcum decât în manuale. Aceasta este colectia „Frontiere”.
  • Cărți ilustrate pentru copii, cu aventuri în lumea dacilor. Aceasta este colectia „Pui de dac”.
  • Cărti despre lumea satului si traditiile noastre milenare, în colectia „Memoria satelor”.
  • Harți ale Daciei și alte surprize în afara colectiilor.

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 3023