Casa de Pariuri Literare

Miercuri, 27 octombrie, începând cu ora 18:30, în Club A (str. Blănari nr.14) are loc lansarea oficială a Editurii Casa de Pariuri Literare.
La eveniment participă în calitate de invitaţi Carmen Muşat (critic literar şi eseist, redactor-şef la Observator Cultural), Elena Vlădăreanu (poet şi jurnalist la Radio România Cultural), Andreea Răsuceanu (scriitor, redactor la Observator cultural) şi Cosmin Ciotloş (critic literar, cronicar titular la România Literară). Alături de ei vor fi prezenţi şi autorii: Dumitru Bădiţa, Mihnea Blidariu, val chimic, Ion Cucu şi Bogdan Lipcanu.

O editură e, înainte de toate, o pasiune


CDPL reprezintă un proiect independent iniţiat de către Victor Jalbă-Şoimaru şi Cristian Cosma (un cristian) ce îşi propune să editeze şi să distribuie în condiţii de normalitate şi la un preţ de copertă onest cartea românească de nişă. Se concentrează în general pe debutanţi, indiferent de genul literar abordat şi, în paralel, pe autori contemporani (mai mult sau mai puţin consacraţi) ale căror titluri au căzut în „uitare“.
Evenimentul are loc la două luni de la intrarea propriu-zisă pe piaţă a editurii, marcată prin publicarea, în luna august, a volumului de poezii Spitalul Manechinelor, de Nora Iuga. Au urmat, între timp, alte cinci titluri: Dactilografa de noapte (poezie, reeditare, Nora Iuga), Lil 1.0 (poezie, debut, Cezar Nicolescu), Invitat la Săvârşin (poem în proză, Dumitru Bădiţă), Playlist pentru sfârşitul lumii (roman, Mihnea Blidariu) şi umilirea animalelor (poezie, debut, val chimic).

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.