100 de duminici creative la RevDePov

Club Revdepov organizează la București un eveniment aniversar, cu ocazia împlinirii a 100 de întâlniri Creative Writing Sundays, pe 10 februarie la 19:00, în Club Fabrica. Intrarea e liberă, sunt așteptați toți cei care scriu literatură și își propun să publice.

Momentul central al evenimentului de duminică este panelul cu editori care coordonează colecții dedicate prozei române contemporane. Invitații sunt Eli Bădică (colecția n’autor, Nemira), Adrian Botez (colecția Ego.Proză, Polirom), (colecția Avanpost, Paralela 45) și Alexandru Voicescu (editura Herg Benet). Participanții la eveniment vor afla de la editori ce fel de cărți caută pentru colecțiile lor, care sunt criteriile de selecție a manuscriselor, tendințe din ultimii ani pe segmentul autorilor români contemporani și vor avea ocazia să pună întrebări.

Contextul în care apare această întâlnire este scrierea creativă, ca domeniu de antrenament pentru cei care vor să scrie proză scurtă sau roman. Club Revdepov organizează mai multe ateliere de scriere creativă, unul dintre ele fiind Creative Writing Sundays. E vorba de serii de câte 5 întâlniri, fiecare cu alt scriitor, care le dă o temă participanților și apoi feedback pe text. Aproape 40 de scriitori au trecut pe la CWS din 2014 până azi. Cele mai bune povestiri, alese de ei, sunt publicate pe RevistadePovestiri.ro.

Mulți dintre cursanții cu care Club Revdepov s-a întâlnit la ateliere, au publicat cărți, iată aici cine sunt autorii, și la ce edituri au publicat. Cele peste 40 de cărți apărute în ultimii ani includ romane realiste, fantastice, istorice, proză scurtă, poezie, literatură pentru copii, literatură SF&F sau teatru.

Ca mișcare concentrată pe scrierea creativă de 7 ani aproape, Club Revdepov nu urmărește doar să îi antreneze pe cei care au de spus o poveste, ci și să îi promoveze odată ce au debutat și să faciliteze întâlnirea scriitorilor emergenți cu scriitori consacrați, editori, cititori – e vorba de un sprijin integrat.

Toți cei care sunt interesați de ce și cum se publică în colecțiile dedicate ficțiunii scrise de autori români, sunt așteptați la reuniunea din 10 februarie. Detalii în evenimentul de pe Facebook.

Întâlnirea se va încheia cu un concert susținut de trupa Poetrip.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.983 de abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.