100 de duminici creative la RevDePov

Club Revdepov organizează la București un eveniment aniversar, cu ocazia împlinirii a 100 de întâlniri Sundays, pe 10 februarie la 19:00, în Club Fabrica. Intrarea e liberă, sunt așteptați toți cei care scriu literatură și își propun să publice.

Momentul central al evenimentului de duminică este panelul cu editori care coordonează colecții dedicate prozei române contemporane. Invitații sunt Eli Bădică (colecția n’autor, ), Adrian Botez (colecția Ego.Proză, Polirom), Cosmin Perța (colecția Avanpost, Paralela 45) și Alexandru Voicescu (editura Herg Benet). Participanții la eveniment vor afla de la editori ce fel de cărți caută pentru colecțiile lor, care sunt criteriile de selecție a manuscriselor, tendințe din ultimii ani pe segmentul autorilor români contemporani și vor avea ocazia să pună întrebări.

Contextul în care apare această întâlnire este scrierea creativă, ca domeniu de antrenament pentru cei care vor să scrie proză scurtă sau . Club Revdepov organizează mai multe ateliere de scriere creativă, unul dintre ele fiind Sundays. E vorba de serii de câte 5 întâlniri, fiecare cu alt scriitor, care le dă o temă participanților și apoi feedback pe text. Aproape 40 de scriitori au trecut pe la CWS din 2014 până azi. Cele mai bune povestiri, alese de ei, sunt publicate pe RevistadePovestiri.ro.

Mulți dintre cursanții cu care Club Revdepov s-a întâlnit la ateliere, au publicat cărți, iată aici cine sunt autorii, și la ce edituri au publicat. Cele peste 40 de cărți apărute în ultimii ani includ romane realiste, fantastice, istorice, proză scurtă, poezie, literatură pentru copii, literatură SF&F sau teatru.

Ca mișcare concentrată pe scrierea creativă de 7 ani aproape, Club Revdepov nu urmărește doar să îi antreneze pe cei care au de spus o poveste, ci și să îi promoveze odată ce au debutat și să faciliteze întâlnirea scriitorilor emergenți cu scriitori consacrați, editori, cititori – e vorba de un sprijin integrat.

Toți cei care sunt interesați de ce și cum se publică în colecțiile dedicate ficțiunii scrise de autori români, sunt așteptați la reuniunea din 10 februarie. Detalii în evenimentul de pe Facebook.

Întâlnirea se va încheia cu un concert susținut de trupa Poetrip.

Lasă un semn

comentarii

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.