Programul FLIT 2018

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – anunţă programul celei de a VI-a ediţii, care va reuni la Iaşi, în perioada 3-7 octombrie 2018, sute de invitaţi din lumea culturală internaţională.

Programul conţine peste 100 de evenimente dedicate publicului larg şi profesioniştilor. Evenimentele sunt structurate astfel: întâlniri ale scriitorilor în liceele ieşene, la cluburile de lectură Alecart şi Logos, la Casa Fantasy (Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” Iaşi, Filiala „Ion Creangă”), la Casa Copilăriei (Palatul Copiilor Iaşi), întâlniri ale scriitorilor și poeților la Casa (în Piaţa Unirii), mese rotunde şi evenimente specializate, maratoane de filme fantasy, concerte, Noaptea Albă a Poeziei, târguri de carte şi expoziţii care valorifică patrimoniul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi, totul culminând cu Serile La Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

De asemenea, în cadrul FILIT vor avea loc și lansări ale cărților din colecția „Scriitori de poveste”, în prezența autorilor care au scris biografiile romanțate ale scriitorilor reprezentați în rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași

Intrarea la evenimentele FILIT este gratuită, iar programul complet poate fi consultat pe site-ul www.filit-iasi.ro.


Festivalul Internațional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) este un proiect cultural finanțat de Consiliul Județean Iași prin Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Ediția de anul acesta are ca invitați cunoscuți scriitori din țară și din străinătate, în cadrul unor evenimente deschise publicului larg. Printre invitați se regăsesc nume importante ale literaturii mondiale, precum Jonathan Franzen (SUA), Veronica Roth (SUA), Jón Kalman Stefánsson (Islanda), Kamila Shamsie (Marea Britanie), Sylvie Germain (Franța) etc., alături de zeci de scriitori și poeți români, precum și traducători din lumea întreagă. La eveniment vor mai participa și manageri culturali, editori, jurnaliști din țară și din străinătate.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.