S-au lansat Atelierele FILIT pentru traducători, ediția a III-a

Festivalul Internaţional de şi Traducere Iaşi (FILIT) lansează apelul de înscriere în cadrul proiectului cultural , o iniţiativă a Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi de a sprijini cooperarea culturală şi promovarea patrimoniului.

Prin intermediul acestui program, douăzeci de traducători vor beneficia de cazare, decontul transportului pe teritoriul României şi o sumă forfetară de 1.500 de lei. De asemenea, pentru a încuraja colaborarea între traducători şi scriitori, autorilor români interesaţi de această întâlnire li se asigură cazarea, în limita locurilor disponibile.

vor fi găzduite la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu şi se vor desfăşura în perioada 1 – 10 septembrie 2017, incluzând trei mese rotunde consacrate traducerii literare. Participanţii vor fi cazaţi la popasul turistic „Floare Albastră”, construit în apropierea casei memoriale „Mihai Eminescu” şi a bisericuţei familiei Eminovici.

Beneficiarii rezidenţei au obligaţia de a traduce un număr de zece pagini din lucrările unui autor român, pentru care să acorde Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi şi Memorialului Ipoteşti drept neexclusiv de publicare. De asemenea, în momentul publicării traducerii, aceştia trebuie să menţioneze faptul că textul a fost tradus cu sprijinul Atelierelor FILIT pentru traducători desfăşurate la Ipoteşti. O atenţie sporită va fi acordată proiectelor legate de scriitorii din reţeaua muzeelor literare ieşene, respectiv de Memorialul Ipoteşti.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarea documentaţie în limba română:

  • formular de înscriere, disponibil electronic pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro sau, la cerere, pe paginile de Facebook a MNLR Iași sau FILIT şi la adresa de e-mail: muzeul.literaturii@gmail.com;
  • copie după cartea de identitate;
  • numele proiectului de rezidenţă şi o scurtă descriere (max. 2000 de semne);
  • curriculum vitae.

Perioada de înscriere este 11 mai – 11 iunie 2017, iar dosarele se vor transmite în format electronic la adresa muzeul.literaturii@gmail.com.

Persoană de contact: Daniela Ştefan (Iaşi, str. V. Pogor, nr. 4, 700110, tel.: +40 747.499.400)

2017 sunt realizate în parteneriat cu Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu şi cu din Iaşi.


Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.983 de abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.