Scriitorii români pot aplica pentru Rezidențele FILIT

() dă startul înscrierilor în cadrul programului „Rezidențe pentru scriitori români”. Prin intermediul acestui program care încurajează creația contemporană, șase autori români vor beneficia de transport, găzduire timp de o lună, precum și de o sumă forfetară de 2.000 RON.

Rezidențele pentru scriitori au fost lansate anul trecut de Muzeul Național al Literaturii Române , în colaborare cu – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu. Pe lângă sprijinirea concretă a creatorilor contempornani, programul vizează și promovarea unor locuri simbolice pentru literatura română, respectiv și Ipotești.

„Mă bucur că am reușit să continuăm rezidențele pentru autori români, printre puținele la ora actuală în România. Cred că este foarte important să încurajăm și să răspândim această practică de susținere a scriitorilor, atât de populară în Europa occidentală. -ul are un concept complex, e un festival care de fapt se derulează pe întreg parcursul anului. Întâlnirile cu scriitori de top din toamnă și dialogurile cu publicul reprezintă doar o parte sa. Rezidențele pentru traducători și scriitori, precum și întâlnirile profesionale din cadrul atelierelor de traducere vin să completeze profilul . Rezultatele acestui concept se văd cu ochiul liber și sunt esențiale deopotrivă pentru promovarea patrimoniului și pentru cultura vie” a declarat , director al Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

Rezidente FILIT pentru scriitori romani

Vor fi acordate 5 la Iaşi (Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi) și 1 rezidenţă FILIT la Ipoteşti (, Botoşani). Fiecare rezidenţă se derulează pe o perioadă de 30 de zile, între 1 iulie – 31 octombrie 2016, într-un interval ales de către beneficiar.

Pentru înscriere, autorul/autoarea trebuie să pregătească următoarele:

  1. formular de înscriere, disponibil electronic pe site-ul muzeulliteraturiiiasi.ro sau la cerere, printr-un e-mail trimis la adresa muzeul.literaturii@gmail.com sau mesaj pe paginile de Facebook FILIT sau MNLR Iași;
  2. copie după cartea de identitate;
  3. numele proiectului de rezidență și o scurtă descriere (max. 2000 de semne);
  4. curriculum vitae.

Beneficiarul rezidenței are obligația de a scrie un text despre Iași sau Ipotești (min. 10.000 semne), precum și de a participa activ la unul dintre evenimentele culturale ale MNLR Iași pe perioada rezidenței. De asemenea, în momentul publicării, autorul trebuie să menționeze faptul că textul a fost scris cu sprijinul rezidenței FILIT pentru scriitori români.

Perioada de înscriere este 27 aprilie – 15 iunie 2016, iar dosarele se vor transmite în format electronic la adresa muzeul.literaturii@gmail.com. Persoană de contact: Daniela Ștefan (Iași, str. V. Pogor, nr. 4, 700110, tel.: +40 0232.410.340, +40 747.499.400)

formularul se poate descărca gratuit, de aici

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.