Q&A: inaugurări frACTalia

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 3.06.2016 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , , .

Sâmbătă, 4 iunie 2016, ora 20:00, la Gallery (Str. Leonida nr. 9-11, București), va avea loc lansarea revistelor bilingve interRe:ACT (director editorial: Iulia Militaru) și Writing ACT (redactor-șef: Andra Rotaru), a website-ului fractalia.ro, precum și o trecere în revistă a ultimelor titluri lansate de editura frACTalia la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XI-a. Evenimentul va fi însoțit de video-performance-uri prezentate de Anca Bucur, Iulia Militaru și Chris Tanasescu. Party-ul de inaugurare a revistelor și website-ului frACTalia va dura până în zori. Accesul la eveniment se va face numai pe bază de invitație nominală.

4 Iunie _inaugurarea_ comunicat de presa

Revista interRe:ACT își propune o abordare interdisciplinară a unor teme actuale, precum: problema devenirii, a comunităților deschise sau absente, problematica traducerii, nomadism, teorii ale reprezentării etc. Concepută într-un format experimental, mizând pe interacțiunea dintre text și imagine, pe de-o parte, și pe cea dintre diferite limbi și limbaje, pe de alta, revista va căuta să propună cititorilor săi, număr de număr, o deschidere către diferite tipuri de discurs și felul cum acestea interacționează în societatea contemporană; de la literatură, la filosofie, arte vizuale, până la sociologie, antropologie și comunicare, media etc. (Iulia Militaru)

Revista bilingvă online Writing ACT a fost concepută ca o arhivă de autori și tendințe literare și artistice, o platformă mobilă în care autorii români și străini se întâlnesc, iar particularitățile unor zone/arii sunt plasate în contexte deschise, dinamice. Depășirea limitelor unui domeniu artistic poate fi înțeleasă fie ca explorare și demers vizionar, fie ca risc asumat, în care un public neantrenat cu forme dintre cele mai complexe, poate fi, la rândul său, educat. Sau, citându-i pe Deleuze/Parnet: The aim is not to answer questions, it`s to get out, to get out of it. (Andra Rotaru)

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.