Non-Fabrica DADA şi Zeii Spontaneităţii

Miercuri, 17 februarie 2016, ora 18:30, la The Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București), va avea loc o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, eveniment coordonat de . Tema întâlnirii este „Non-Fabrica şi Zeii Spontaneităţii”. Evenimentul are loc sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane.


Invitatele vor purta discuții performative despre atitudinea , dislocări contextuale şi fizică cuantică, un act de performance art intitulat „Hide and Seek” (ce continuă seria „What’s Real?” – de care se leagă începuturile colaborării celor 2 artiste).


este artist interdisciplinar, performer vocal, compozitoare, sound artist, performance artist. În prezent este redactor şef al revistei „Muzica” a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Creaţia ei componistică cuprinde lucrări instrumentale, lucrări simfonice şi muzică de teatru. Lucrările ei s-au bucurat de succes şi pe plan internaţional, fiind cântate în Suedia, Germania, Belgia, Franţa, Italia, Olanda, Polonia, Israel, Elveţia, SUA şi Japonia. Este membră fondatoare şi director artistic al Ansamblului de Muzică Contemporană „Pro Contemporania”, membră a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, membră a Secţiunii Naţionale Române (SNR) a Societăţii Internaţionale a Muzicii Contemporane (SIMC), membră ARFA (Asociaţia Română a Femeilor în Artă), Preşedinte al Asociaţiei culturale „Pro Contemporania”. a fost distinsă cu mai multe premii naţionale şi internaţionale prestigioase, iar în perioada 2010 – 2012, a fost director artistic al festivalului Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi. În anul 2015 înfiinţează formaţia de muzică de avangardă „NO Apologize” din care face parte în calitate de performer vocal. În prezent, susţine împreună cu , wokshop-uri de performance art la UNArte, Departamentul Sculptură. În ultimul timp activitatea ei este dedicată artei interdisciplinare, hibride, de fuziune si performance art-ului. Printre proiectele „cross-borders” create şi prezentate public sunt Magic, Rebirth, Shopping in ParadoXphere, Talking to my Fears, Marty si Gloria, LoveBubbleStory, Vortando, Sound Cuisine, E.T. Royal Court, It’s all about me sau Ziua de la Miezul Noptii, Există viaţă pe Venus, Kaoss Birds in NowHeresVille, Fragile, Eros şi Thanatos, Final Intervention ş.a., dezvoltând o direcţie personală, bazată pe curiozitate, spontaneitate şi atitudini provocatoare, în care îşi explorează posibilităţile sale de exprimare prin combinaţii de mişcare, teatru, cântat-vorbit. Este adepta artei experienţiale cu detente suprarealiste.

termină Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia sculptură, în 2003, cu o instalaţie sculpturală în spaţiul public, intitulată „Gara de Nord via Piața Muncii” care reprezintă un grup de patru personaje mărime naturală, din fibră de sticlă, care circulă timp de trei zile cu metroul bucureştean. În 2005 termină masteratul în arte vizuale la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, iar în prezent urmează cursurile doctorale la aceeaşi universitate. Activează în mare parte în domeniul sculpturii, dar are incursiuni şi în zona instalaţiei performative, a scenografiei şi a designului. Pe lângă expoziţiile personale participă la numeroase expoziţii de grup şi simpozioane internaţionale, iar în 2014 câştigă premiul pentru sculptură la expoziţia internaţională Saloanele Moldovei. De asemenea, are lucrări de mari dimensiuni amplasate permanent în spaţiul public: „Free Spirit” Mallnitz, Austria; „Adam şi Eva”, centrul vechi Baia Mare; „Vilma”, Cetatea Ardud, Jud. Satu Mare; „Red Spirit”, Mallnitz, Austria; „The Garden” serie de lucrări de sculptură şi pictură în cartierul rezidenţial One Floreasca Lake Bucureşti; „Adam si Eva” din seria „Prison of life, în curtea M.Ţ.R. Bucureşti.

afis ANAV

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.