art7: creativitate, oameni mișto și visuri frumoase. Interviu cu Ioana Voloacă

Am descoperit curând un proiect nou, generos, cu apetit pentru artă și cultură. Am încercat să aflăm mai multe de la inițiatoarea acestuia, inimoasa Ioana Voloacă.

art7 v1

Felicitări sincere pentru inițiativă și curaj. Ce este ART7 și cum s-a creat proiectul acesta?

Ioana Voloacă: Mulțumim mult! Cum am mai spus, art7 este o mișcare pentru excelență creativă, un brand cultural, mai mult decât un spațiu virtual de expunere a ideilor, a creațiilor și a proiectelor. În acest moment nu există o platformă închegată de promovare a culturii care să ofere conținut în același spațiu interdisciplinar, ceea ce noi deja oferim: o agendă culturală zilnică, articole de autor, cu substanță, un radio ce promovează dialogul și social, muzică mai puțin comercială, precum și muzică clasică, diverse proiecte și campanii culturale. Iar începând cu luna septembrie am pus la cale un proiect editorial pe print.

Ideea inițială a apărut dintr-o nevoie personală, dacă vrei… M-am surprins căutând informații și citind mult mai multe reviste on-line, și nu numai, din străinătate. La noi lucrurile erau (și sunt) mult prea împărțite pe categorii. Ori pentru hipsteri, ori pentru oameni trecuți de 40, ori pentru oameni sub 25, ori prea cool, ori prea serioase, ori ori ori. Eu nu pricep aceste diferențe, sunt fals create și scindează o comunitate aparte.

 logo art7

Sunt oameni care vor vorbi despre cultura urbană, cea de larg interes sau despre cele nișate? Care este abordarea pentru a atrage câștiga audiență și, evident, de a fideliza publicul?

I.V.: Întrebarea vine în completarea răspunsului anterior. Vom vorbi despre calitate, în primul rând. Toate au importanța lor. art7 își dorește să devenă un ecosistem dedicat artei și culturii, un laborator de idei și proiecte pentru creșterea organică a unei comunități culturale. Standardele editoriale vor contribui la ridicarea nivelului de educație media al cititorului și ascultătorului nostru.

Cred că în orice domeniu câștigi audiență și îți fidelizezi publicul dacă îl respecți. Îl crești și îl educi dacă ai ce să îi oferi. Noi asta ne dorim. Și vom participa activ la creșterea nivelului de înțelegere a culturii prin activarea publicului larg, implicându-l direct în actul de cultură.

art7 v2

Avantajele tehnologiei vin la pachet în cu toate păcatele ei. preia toată „gălăgia” și o multiplică. Cum vă veți face auziți?

I.V.: Într-o primă etapă prin mijloace specifice mediului online, dar avem în vedere, într-o etapă ulterioară, și mediile offline. Și ne auzim, ba chiar ne și vedem, de două ori pe lună la Teatrelli, unde organizăm art7 sessions@creart, o serie de evenimete live, electro-acustice.

art7.fm v1

Ce public vizați și ce așteptări aveți de la el?

I.V.: Publicul nostru este, în mod clar, educat și avid de informație culturală. Este curios, deschis, interesat de artă și cultură, preocupat de calitatea vieții lui. Publicul nostru citește, ascultă muzică și merge la concerte, iubește filmul și teatrul, frecventează spații culturale, galerii și festivaluri de artă. Adică este un public special. 🙂

ioana voloaca_art7
Ioana Voloacă

Despre Ioana Voloacă

Ioana crede. În oameni. În alegeri. Crede că poate schimba mentalități și că visele se îndeplinesc întotdeauna. Crede astfel, după 39 de ani de căutări, 30 de ani de iubire pentru muzică și 20 de ani de incursiuni filosofice, artistice și jurnalistice. Începând cu 2002, comunicarea este domeniul în care a ales să-și urmeze chemarea și să se dezvolte profesional. Dacă mediul academic i-a oferit o bază de explorări teoretice și metodologice, implicarea profesională și personală la nivel de comunitate a învățat-o ce înseamnă pragmatismul unei planificări, dar și satisfacția unui proiect dus la capăt. Având o experiență interdisciplinară, atât în domeniul comunicării cât și în domeniul artelor vizuale, privește fațetele dialogului mediatic din două perspective, cea a jurnalistului și cea a artistului. De curând a decis ca experiența acumulată și pasiunile ei să se reflecte în tot ceea ce va face pe viitor și să facă totul doar din suflet. Să se implice doar în proiecte născute din creativitate, oameni mișto și visuri frumoase. Și toate acestea au acum un nume: art7.

 

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.016 abonați.

Autor articol: Ciprian Burcovschi

este fondatorul AdLittera (Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera) și făurar de platforme culturale experimentale. Specialist în comunicare vizuală, Ciprian este implicat în mai multe programe edutainment. Îi plac oamenii care doresc să lase ceva bun în urma lor.