New hub: Tiraj

Sâmbată, 26 noiembrie 2016, de la ora 18.30, va avea loc evenimentul de lansare a book-barului , un spaţiu comun al editurilor şi , deschis pentru încurajarea și promovarea de proiecte individuale și comunitare ce abordează aspecte sociale și culturale legate de drepturile omului, ale femeilor, comunităților roma, persoanelor cu abilități diferite și LGBTQAI+. Intenţia creării unui astfel de spaţiu este de a promova schimbul de informații și colaborarea interdisciplinară în beneficiul diverselor comunități minoritare.

a apărut ca o consecinţă şi, totodată, ca o necesitate a direcţiei pe care cele două edituri, (facebook.com/editurahecate) şi (http://www.fractalia.ro),  au încercat să o urmeze şi susţină în spaţiul cultural contemporan, încă de la apariţia lor. Ele încurajează acele manifestări literare şi teoretice marginale/ marginalizate, genurile de trecere dinspre forme legitimate ca autoritare și învestite cu putere spre formele „slabe” sau, așa-zis, „minore”, promovând dialogul cultural bazat pe un respect real pentru diferenţe şi pe o gândire critică motivată de justiţie socială.

Astfel, Tiraj este un spațiu experimental, care vrea să conecteze domenii cât mai diverse, dar şi un loc care încearcă să ofere o zonă de siguranţă unor categorii marginalizate; discriminarea, discursul și acțiunile rasiste, sexiste sau homofobe nefiind tolerate.

hecate-fractalia-tiraj

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.