New hub: Tiraj

Sâmbată, 26 noiembrie 2016, de la ora 18.30, va avea loc evenimentul de lansare a book-barului Tiraj, un spaţiu comun al editurilor Hecate şi frACTalia, deschis pentru încurajarea și promovarea de proiecte individuale și comunitare ce abordează aspecte sociale și culturale legate de drepturile omului, ale femeilor, comunităților roma, persoanelor cu abilități diferite și LGBTQAI+. Intenţia creării unui astfel de spaţiu este de a promova schimbul de informații și colaborarea interdisciplinară în beneficiul diverselor comunități minoritare.

Tiraj a apărut ca o consecinţă şi, totodată, ca o necesitate a direcţiei pe care cele două edituri, Hecate (facebook.com/editurahecate) şi frACTalia (http://www.fractalia.ro),  au încercat să o urmeze şi susţină în spaţiul cultural contemporan, încă de la apariţia lor. Ele încurajează acele manifestări literare şi teoretice marginale/ marginalizate, genurile de trecere dinspre forme legitimate ca autoritare și învestite cu putere spre formele „slabe” sau, așa-zis, „minore”, promovând dialogul cultural bazat pe un respect real pentru diferenţe şi pe o gândire critică motivată de justiţie socială.

Astfel, Tiraj este un spațiu , care vrea să conecteze domenii cât mai diverse, dar şi un loc care încearcă să ofere o zonă de siguranţă unor categorii marginalizate; discriminarea, discursul și acțiunile rasiste, sexiste sau homofobe nefiind tolerate.

hecate-fractalia-tiraj

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.