„Minunatele aventuri ale lui Tom Jr. pe insula Corfu” de Adina Uzunu

La Editura Sonia (parte a Grupului Editorial frACTalia), va apărea volumul pentru copii „Minunatele aventuri ale lui Tom Jr. pe insula Corfu”, de Adina Uzunu, cu ilustrații de Oana Ispir. Puteți urmări năzbâtiile personajelor pe pagina de Facebook dedicată acestui . Autorul și ilustratorul sunt deschiși unui dialog cu cei mai micuți dintre cititori!

1

„Am început să scriu povestea Minunatele aventuri ale lui Tom Jr pe insula Corfu în urmă cu patru ani, dintr-o joacă, într-un moment care nu avea nicio legătură aparentă cu candoarea și solaritatea personajelor or cu lumea lor delicată. Lucram la teza mea de doctorat dedicată personajului feminin din romanele scrise în perioada comunistă și într-o zi, pe neașteptate, ceva mi-a trimis mintea într-o călătorie spectaculoasă în copilăria mea. Așa s-au născut personajul Tom Jr și supărarea lui că trebuie să meargă la școală, ca toți șoriceii care împlinesc șapte ani.

Restul poveștii a cunoscut multe forme și etape pentru că adevărata provocare nu a fost aceea de a recompune un din memorie și de a scrie din nostalgie, ci, așa cum spunea Ana Blandiana, de “a mă copilări”. A fost mai dificil decât mi-am imaginat, dar la finalul acestui drum, cred că am reînvățat cu adevărat să mă joc.

E curios cum dintre toate proiectele la care lucrez de mai bine de zece ani (poeme, proză scurtă, teza de doctorat, un roman), această poveste a scos prima capul de sub zăpadă. Mă surprinde, dar mă bucură și mă emoționează această întâmplare. Este prima mea carte care va fi publicată.” (Adina Uzunu)

6

Adina Uzunu (n. 1984, Medgidia) a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanţa, apoi a urmat cursurile Masteratului „Teoria și practica editării” la Universitatea București. În 2014, a susținut teza de doctorat condusă de profesorul E. Negrici. A publicat articole în reviste culturale și a participat la colocvii și concursuri literare. În 2010, a primit Premiul I şi al revistei „Dacia literară” la Concursul Naţional de Proză “Mihail Sadoveanu” (Iaşi), iar în 2013 i-a fost premiată povestea „Aventura unui Șoricel istețla Concursul Naţional „ Creangă”, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi (publicată în în 2014).

 5

Oana Ispir a început artele de mică. A urmat facultatea de profil din Bucureşti.

„Aş spune că la bază sunt grafician, deoarece prima mea reacţie e să apelez la forme şi linii şi, abia apoi, la culoare (deşi, iubesc culoarea şi lucrez monocrom extrem de rar).
Sunt într-o continuă explorare de tehnici noi, favoritele mele până acum fiind: colajele, tuşul şi acuarelele şi, mai nou, desenele cusute pe pânză.

Domeniile prin care m-am plimbat în ultimii ani sunt paginare şi DTP reviste pentru copii, machetare şi ilustrare jocuri de societate, design de jucării şi ilustraţie de carte, editorială şi publicitară.
După câţiva ani de joburi avute în paralel cu munca de creație propriu-zisă, am hotărât să păstrez o singură direcţie.” (Oana Ispir)

Website: http://oanaispir.ro/me/

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.