Încep înscrierile în cadrul programului „Atelierele FILIT pentru traducători”

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) lansează apelul de înscriere în cadrul proiectului cultural Atelierele FILIT pentru , o inițiativă a Muzeului Național al Literaturii Române Iași de a sprijini cooperarea culturală și promovarea patrimoniului.

ateliere filit

 

Prin intermediul acestui program, douăzeci de vor beneficia de cazare, decontul transportului pe teritoriul României și o sumă forfetară de 1.500 de lei. De asemenea, pentru a încuraja colaborarea între şi scriitori, autorilor români interesaţi de această întâlnire li se asigură cazarea, în limita locurilor disponibile.

Atelierele FILIT pentru vor fi găzduite la Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” de la Ipotești și se vor desfăşura în perioada 31 august – 10 septembrie 2016, incluzând un simpozion consacrat traducerii literare în 7 – 8 septembrie. Participanţii vor fi cazaţi la popasul turistic „Floare Albastră”, construit în apropierea casei memoriale „Mihai Eminescu” şi a bisericuţei familiei Eminovici.

Beneficiarii rezidenței au obligația de a traduce un număr de 10 pagini din lucrările unui autor român, pentru care să acorde Muzeului Literaturii Române şi Memorialului Ipoteşti drept neexclusiv de publicare. De asemenea, în momentul publicării traducerii, aceştia trebuie să menționeze faptul că textul a fost tradus cu sprijinul Atelierelor FILIT pentru desfăşurate la Ipoteşti. O atenție sporită va fi acordată proiectelor legate de patronii muzeelor literare ieșene.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarea documentație în limba română:

  • formular de înscriere, disponibil electronic de aici (Formular inscriere 2016) sau la cerere, pe paginile de Facebook a MNLR Iași sau FILIT și la adresa de e-mail: muzeul.literaturii@gmail.com;
  • copie după cartea de identitate;
  • numele proiectului de rezidență și o scurtă descriere (max. 2000 de semne);
  • curriculum vitae.

Perioada de înscriere este 10 mai – 10 iunie 2016, iar dosarele se vor transmite în format electronic la adresa muzeul.literaturii@gmail.com.

Persoană de contact: Daniela Ștefan (Iași, str. V. Pogor, nr. 4, 700110, tel.: +40 747.499.400)

Atelierele FILIT pentru traducători din anul 2016 sunt realizate în parteneriat cu Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” de la Ipotești și cu Institutul Francez din Iași.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.983 de abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.