Se apropie Gala Industriei de Carte din România

Peste 750 de proiecte concurează în cadrul celei de a IV-a ediții a Galei Industriei de din România

  • Dedicată excelenței editoriale, Gala „Bun de Tipar” își propune să contribuie deopotrivă la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieței de românești, cît și la profesionalizarea celor din industria de și la creșterea sentimentului de breaslă în rîndul profesioniștilor
  • Lista finaliștilor celei de a IV-a ediții va fi comunicată pe data de 24 aprilie 2015
  • Gala de decernare a premiilor: 14 mai 2015, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naționale a României
  • Detalii despre proiect: www.galabundetipar.ro

 

Peste 750 de titluri concurează la cele 10 premii de excelenţă care vor fi înmînate pe data de 14 mai 2015, în cadrul celei de a patra ediții a Galei Industriei de din România „Bun de Tipar”.

La finalul înscrierilor la cea de a IV-a ediție a Galei Industriei de din România „Bun de Tipar”, a căror primă jurizare a avut loc ieri, 8 aprilie, la Biblioteca Națională a României, organizatorii se bucură să constate o reacţie entuziastă din partea tuturor instituţiilor ce compun industria autohtonă de carte (edituri, librării, tipografii şi biblioteci) – o creștere cu peste 15% a numărului de participanți în competiție, anul acesta față de ediția din 2014.

„Iată-ne ajunși și la ediția a IV-a, în ciuda dificultăților care par să nu țină seama de impactul pozitiv al proiectului. Mulțumim tuturor participanților la ediția de anul acesta, pentru gestul solidar de a credita acest demers, un demers menit să producă un moment bucurie și normalitate în lumea cărții. Mulțumiri membrilor juriului de anul acesta care au acceptat cu entuziasm să facă parte din echipa de acest an. Faptul că, și la această ediție, în ciuda tuturor statisticilor pesimiste privind lumea cărții, avem în listă candidați la secțiunea „Best New Entry» ne încurajează!” (Organizatorii)

Ca și la edițiile anterioare, categoria care deține recordul în ceea ce privește numărul de proiecte înscrise în concurs este cea dedicată traducerilor: peste 200 de aplicații.

Recordul în ceea ce privește creșterea numărului de aplicații vine din zona „Cel mai bun redactor / îngrijitor de ediție”, unde numărul proiectelor înscrise în competiție anul acesta este triplu față de cel al aplicațiilor depuse anul trecut. De asemenea, și la categoria „Cea mai bună bibliotecă a anului” putem remarca o creștere a numărului de proiecte înscrise în concurs, cu aproximativ 30%. O creștere semnificativă s-a putut observa și în ceea ce privește numărul candidaților care concurează pentru prima dată la Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, cu o creștere de peste 20%.

Următoarea etapă de jurizare va avea loc pe 22 aprilie, cînd juriul va decide lista finaliștilor. Stabilirea cîștigătorilor va avea loc la începutul lunii mai, iar ceremonia de decernare a celor 10 premii de excelență va avea loc pe 14 mai, începînd cu ora 18.00, în cadrul unui eveniment premium, organizat în Aula Bibliotecii Naționale a României, înregistrat de televiziunea publică și transmis (o selecție) pe TVR 1, în weekendul de după desemnarea laureaților celei de a III-a ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”.

Juriul ediției din acest an este format din: MIRCEA VASILESCU (președinte) – eseist, critic, istoric literar, jurnalist, profesor dr. al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, redactor-șef al săptămînalului Dilema Veche; SIMONA KESSLER – agent literar, „Simona Kessler Copyright International Agency”; COSMIN CIOTLOŞ – critic literar (România literară), asistent dr. al Facultății de Litere a Universității din București; LUCA NICULESCU – unul dintre cei mai apreciați jurnaliști români de astăzi, redactor-șef al RFI România,  OANA-VALENTINA SUCIU – lector dr. Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București; VICTORIA PĂTRAȘCU – autoare de cărți pentru copii, foarte activă în promovarea lecturii în rîndul școlarilor, preocupată să susțină ilustrația de carte românească; CARMEN APETREI – lector univ. dr, director Departament Grafică al Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Artă din București; CRISTINA FOARFĂ – editor coordonator Bookaholic, specialistă în comunicare digitală; TUDOR CREȚU – directorul Bibliotecii Județene Timiș, scriitor și DANIEL VOINEA – Brand Manager Cărturești.

La ediția de anul acesta, înscrierea proiectelor în competiție a avut loc în perioada 3 martie-4 aprilie 2015.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

Gala „Bun de Tipar” este organizată de Asociația Headsome Communication și Asociația Editorilor din România (AER), în parteneriat cu Dacia, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Bibliotecii Naționale a României și al Institutului Cultural Român. Parteneri: Dacia, Printescu, Sâmburești, Aqua Carpatica. Co-producător: TVR 1. Sponsor al evenimentului: Banca Transilvania.

afis_BT_2015

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.