La Iași, în Casa Pogor se deschide o librărie

Începând de joi, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a drepturilor de autor, la Muzeul „Vasile Pogor” va fi deschisă o mini librărie, profilată pe volume de critică și istorie literară, memorialistică/ biografii/ autobiografii, istoria culturii, muzeologie, marketing/ management cultural, comunicare culturală, cu titluri din portofoliul Editurii Muzeelor Literare, precum și al altor edituri din Iași și din țară.

Librăria din Casa Pogor este a doua din seria librăriilor tematice ale Muzeului Literaturii Române Iași, după ce pe 1 martie 2015 a fost inaugurată Librăria de la Bojdeucă, destinată cărților copilăriei. Programul de funcționare a librăriei este de marți până duminică, în intervalul orar 10-17:00.

Tot joi, de la ora 18:00, la Muzeul „Vasile Pogor” va avea loc lansarea volumului semnat de Petru Negură, Nici eroi, nici trădători. Scriitorii moldoveni şi puterea sovietică în epoca stalinistă. Vor prezenta , , , , .

Cartea lui Petru Negură este un succes frumos. Ea ne ajută să înțelegem acest mediu complicat al scriitorilor din Moldova, sfârtecat între mai multe limbi și culturi, în funcţie de mizele internaționale care îl copleşesc. (Jean-Yves Grenier, Annales. Histoire Sciences Sociales)

Valoarea intrinsecă a demersului autorului este tocmai faptul că s-a străduit să analizeze evoluția literaturii și a scriitorilor din perspectiva adagio-ului antic adresat istoricului, „fără ură și părtinire”, pornind de la o culegere cît mai cuprinzătoare și de la o relectură a surselor documentare cele mai variate. (Victor Eskenasy, Radio Europa Liberă)

Mai multe detalii se regăsesc pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Literaturii Române Iași.

Ziua Internațională a Cărții la Muzeul Literaturii Române Iași marchează deschiderea Librăriei din Casa Pogor cu o lansare de carte
la Muzeul Literaturii Române Iași marchează deschiderea Librăriei din Casa Pogor cu o lansare de carte de Petru Negură

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.