Expoziție MLR Iași, după Paris la Alicante

În perioada 15 septembrie – 22 octombrie 2015, expoziția „Artişti români pe scenele europene, artişti europeni pe scenele româneşti”, realizată în cadrul Muzeului Literaturii Române Iași, va fi găzduită la , Spania, la Museo de la Universidad de .

            Cartel_teatrorumano

Proiectul reprezintă o urmare a colaborării instituționale dintre și Universitatea din . Expoziția este compusă din afișe și fotografii realizate în ateliere din secolul al XIX-lea din Paris, Berlin, București, Iași, semnate de Nadar şi Paul Boyer, Franz Mandy, Nestor Heck etc. În imaginile expuse sunt reprezentați actori români sau străini, unii celebri, cum ar fi Matei Millo sau actrița Sarah Bernhardt.

Vernisajul expoziției „Artişti români pe scenele europene, artişti europeni pe scenele româneşti” va avea loc pe data de 15 septembrie, cu începere de la ora 19:00, în prezența autorităților academice și politice, a oamenilor de cultură ai orașului, artiștilor, profesorilor, studenților și a membrilor comunității românești din Alicante.

Expoziția a fost prezentă anul acesta, în luna martie, și la Paris, la Maison d’Europe et d’Orient, în cadrul festivalului european „L’Europe des Théâtres”.

            Mai multe detalii, precum și parcursul expoziției itinerante „Artişti români pe scenele europene, artişti europeni pe scenele româneşti”, care va ajunge și în alte țări europene, se află la adresa www.muzeulliteraturiiiasi.ro sau pe pagina de Facebook a MLR Iași.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.