Dialog despre recepţia literaturii central-est-europene în lumea anglo-saxonă

– Instiutul Maghiar din Bucureşti prezintă miercuri, 18 noiembrie, ora 19.00 în Librăria Open Art (str. Pitar Moș nr. 12, intrarea din str. Arthur Verona) site-ul redactat la Budapesta şi invită publicul bucureştean la un Dialog despre recepţia literaturii central-est-europene: în lumea anglo-saxonă.

De unde şi cum putem accesa literaturile noastre şi cine ne citeşte? , redactor la şi , inspector la , membru al reţelei , vor dialoga în faţa publicului şi cu cei interesaţi despre recepţia literaturii central-est-eruopene în lumea anglo-saxonă.

??

??Hungarian Literature Online a fost lansat pe internet în 2004. Obiectivul site-ului este să popularizeze literatura maghiară în limba engleză. Hungarian Literature Online este dedicat tuturor celor care sunt interesaţi de liteatura central-est-europeană, respectiv maghiară. Site-ul oferă din ce în ce mai multe texte literare, interviuri, noutăţi, critică de carte şi portrete de autori. Este un punct de reper pentru edituri, oameni de literatură şi cititori.

este redactor-şef la Hungarian Literature Online şi redactor la Asymptote Journal. Scrierile sale au apărut în revistele The Quarterly Conversation, World Literature Today şi Visegrad Insight, precum şi pe blogul Literaturhaus Europa.

Programul de traduceri al rețelei este unul dintre cele mai apreciate la nivel european și se axează pe traducători, iar aceștia sunt sprijiniți în rolul lor esențial ca mediatori culturali. Întâlnirile dintre autori, traducători, editori, bibliotecari, critici, instituții publice şi cercetători au scopul de a promova şi de a intensifica schimburile de informaţie şi cooperarea dintre aceștia. Proiectul va fi prezantat de .

Alexandru Popescu cu o activitate de peste 10 ani în domeniul comunicării și al relațiilor publice în sectorul guvernamental, lucrează în prezent ca inspector în cadrul Ministerului Culturii, Direcția Politici Culturale.

Discuţia se desfăşoară în limba engleză.

Partener de comunicare: SemneBune

Partener: Traduki ( din Romania), Hungarian Literature Online, Librăria Open Art.

Vă așteptăm la o discuție care se anunță interesantă pentru cei care se ocupă de literatură (editori, scriitori, cititori) din Europa Centrală și de Est.

afis

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.