„Băiuțeii” – discuții cu frații de la Robin and the Backstabbers

Cartea aleasă pentru a doua întâlnire a clubului de lectură este Băiuțeii, de Filip Florian și Matei Florian, iar invitații cu care vom vorbi pornind de la ea sunt și , de la . Pop-up Stories Club are loc marți, 12 mai, de la 19:00, în mansarda Lente din str Arcului nr 8, București. Intrarea e 20 lei, dar gratuită pentru studenți.

De data asta, e clar, ne-nvârtim în jurul fraților. Frații muzicieni îi citesc pe frații scriitori înainte de întâlnire. Spectatorii o pot face înainte sau după, până la urmă important e să se întâmple, treaba noastră e să le facem poftă de citit. Mai ales că ediția nouă, din colecția Top 10+ a editurii Polirom, are un preț foarte mic.

De ce a ales moderatoarea Georgiana Șerban tocmai Băiuțeii?Vine vara, așa că fără să vrem ne gândim cu nostalgie la vacanța de vară. Rațele și vânătorii, miuța, 1-2-3 la perete stai, mațele încurcate, acadele, bomboane, răzbunări sau idile ne revin în minte și ni se face dor de ele, fiindcă au gust de libertate. Am ales Băiuțeii pentru această ediție a clubului de lectură ca să începem vara cu avânt, cu poftă de joacă și prietenie. Ca între frați.

pop-up_stories_club_2

Scopurile clubului de lectură sunt promovarea cărților de ficțiune scrise de autori români în viață și promovarea ficțiunii ca generator de întrebări. Clubul va avea întâlniri lunare cu un public care e obișnuit să citească mai degrabă non-ficțiune, să citească pentru a învăța sau a afla lucruri din zonele de interes. Clubul își propune să apropie acest public de ficțiune printr-o discuție despre povestea și ideile din cărți.

Pentru participare, curioșii sunt invitați să se înscrie cu un mail la salut at revistadepovestiri.ro, cu subiectul „Pop-up Stories Club”, până pe 10 mai. Spuneți-ne o carte recentă despre care ați vorbit cu un prieten (fie că ați citit-o voi, fie că a citit-o el, fie că n-ați citit-o niciunul). Ce v-a făcut să vorbiți despre ea? 2-3 rânduri sunt suficiente. Mai multe detalii pe pagina clubului. Alăturați-vă evenimentului pe Facebook pentru noutăți.

Pop-up Stories Club e un proiect creat de în parteneriat cu Student din Provincie și cu Georgiana Șerban. Clubul vă așteaptă la întâlniri și mai așteaptă și feedbackul vostru post-eveniment. Dacă vreți să ascultați înregistrarea audio a primei întâlniri, o puteți face aici.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.