A zecea carte cu povesti din Bucuresti a Victoriei Dragu Dimitriu

Editură are plăcerea de a va prezența cel mai recent volum apărut în colecția Planeta București:  „A zecea carte cu povești din Bucuresti” de .

vremeaPoveștile doamnelor și ale domnilor din București nu sunt paseism, nu sunt fugă în trecut, nu sunt un refuz al prezentului și nici al viitorului. Ele sunt numai căutarea de sine a acelui duh ridicat viu din cenușa incendiilor, de sub copitele cailor, de sub șenilele invadatoare, din craterele bombelor, din ruinele cutremurelor, din apele inundațiilor, din asuprire și din uitare, din jaf și minciună. A duhului care își găsește casă vremelnică în fiecare din noi, trăitorii pe aceste locuri, ne înrudește și ne înnobilează.

a fost realizator la Redacția Culturală a Radiodifuziunii Române. A semnat emisiunile Atlas Cultural, Eminesciana, București, istorii scrise și nescrise, Arhipelagul București. A publicat volume de poezie și romane.

Din 2004 încoace, publică o serie de lucrări închinate Bucureștilor, volume de convorbiri cu locuitori ai Capitalei, care aruncă o lumina neașteptată asupra unor detalii pitorești, savuroase și adeseori importante ale istoriei urbei. Seria s-a bucurat de un succes binemeritat. Povești ale doamnelor din București, Povești ale domnilor din București, Alte povești ale Doamnelor și Domnilor din București, Poveștile unui Domn din București, Doamne și Domni la răspântii bucureștene, Povești cu statui și fântâni din București, Povestea unei familii din București, Grecenii, Povești ale comorilor din București, Trei doamne cu povești din București au fost citite cu încantare și au contribuit nu numai la buna cunoaștere a istoriei Bucureștilor, ci și la sporirea dragostei locuitorilor pentru acest oraș neiubit și nedreptățit.

Pagini: 328
Format: 13 x 20 cm
An aparitie: 2015
ISBN: 978-973-645-668-8
Volumul este disponibil aici: http://edituravremea.ro/a-zecea-carte-cu-povesti-din-bucuresti

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.